JGL lansirao prvu generičku paralelu na hrvatskom tržištu
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL lansirao prvu generičku paralelu na hrvatskom tržištu

1 min čitanja Objavljeno: 21.10.2019.

Prvi dan isteka razdoblja zaštite, JGL je na hrvatsko tržište lansirao prvu i trenutačno jedinu generičku paralelu izvorniku. Magnolicomb HCT odobren je u Europskoj decentraliziranoj proceduri kao prvi JGL-ov lijek na recept u Hrvatskoj odobren na taj način.

Radi se o trojnoj kombinaciji za liječenje arterijske hipertenzije: amlodipin/valsartan/hidroklorotiazid.

Magnolicomb HCT 5 mg/160 mg/12,5 mg filmom obložene tablete

Magnolicomb HCT 10 mg/160 mg/12,5 mg filmom obložene tablete

Magnolicomb HCT 5 mg/160 mg/25 mg filmom obložene tablete

Magnolicomb HCT indiciran je za liječenje arterijske hipertenzije kao nadomjesna terapija u odraslih bolesnika čiji je krvni tlak adekvatno kontroliran kombinacijom amlodipina, valsartana i hidroklorotiazida (HCT) uzetih bilo u obliku tri jednokomponentne formulacije ili u obliku dvokomponentne i jednokomponentne formulacije.

Lijek se izdaje na recept. Magnolicomb HCT nalazi se na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

 

Brojevi odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Magnolicomb HCT 5 mg/160 mg/12,5 mg filmom obložene tablete: HR-H-398492130, Magnolicomb HCT 10 mg/160 mg/12,5 mg filmom obložene tablete: HR-H-690890278, Magnolicomb HCT 5 mg/160 mg/25 mg filmom obložene tablete HR-H-095154612. Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka i uputu o lijeku koji su dostupni na internetskoj stranici Agencije za lijekove i medicinske proizvode (www.halmed.hr/Lijekovi/Baza-lijekova/).

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.