JGL na „road show-u“ za nove obveznice
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL na „road show-u“ za nove obveznice

1 min čitanja Objavljeno: 26.11.2019.

Predstavnici JGL-a danas počinju s „road show-om“ na kojemu će ulagateljima ponuditi novo obvezničko izdanje. Radi se o izdanju nominalnog iznosa do najviše 130 milijuna kuna, s fiksnom kamatnom stopom i uz polugodišnju isplatu te dospijećem od pet godina. Prospekt izdanja javnom ponudom i uvrštenja obveznica krajem prošlog tjedna odobrila je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), a predstavlja prvo izdanje domaće korporativne obveznice u ovoj godini.

“Odlučili smo se za još jedno izdanje u trenutku kada kompanija bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i najbolje polugodišnje rezultate u svojoj povijesti. U prvoj polovici godine na većini naših ključnih tržišta i s ključnim  brendovima rastemo brže od referentnog tržišta, a slične brojke očekujemo i do kraja 2019. godine. Dobri poslovni rezultati omogućili su nam značajno smanjenje duga, udvostručenje gotovine te smanjenje faktora zaduženosti na 3.0x EBITDA pa razmatramo refinanciranje obveznice, nove poslovne prilike i investicije.” – izjavio je povodom objave prospekta novog izdanja glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić.

JGL ima  povijest izdavanja vrijednosnih papira na tržištu kapitala dugu 13 godina, a sve dosadašnje komercijalne zapise i obveznice uvijek je uredno i prije vremena isplaćivao.

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.