JGL obilježio 25. godišnjicu osnivanja tvrtke
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obilježio 25. godišnjicu osnivanja tvrtke

1 min čitanja Objavljeno: 02.6.2016.

Više od pet stotina zaposlenika JGL-a okupilo se u riječkom Pharma Valleyu, sjedištu tvrtke, kako bi proslavili 25. godišnjicu osnutka kompanije. Rezanjem slavljeničke torte, dodjelom jubilarnih priznanja i ležernim slavljem obilježen je srebrni jubilej domaće farmaceutske kompanije koja danas uspješno posluje na 30 tržišta svijeta.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani zahvalio je zaposlenicima na 25 godina zajedničkog rada te naglasio kako mu je iznimna čast i privilegija raditi s njima. “Vaša znanja, sposobnosti i vještine, hrabrost i podrška u pokretanju novih projekata, vaša inovativnost u razvoju novih proizvoda, vaša izvrsnost u najmanjem kotačiću koji pokreće ovaj veliki JGL-ov mehanizam – to je ono što nas čini drukčijima, što nas vuče uvijek dva koraka naprijed. Bez vas bi ova velika tvornica i svi njezini sadržaji, na koje smo jako ponosni, ipak bili samo zgrade koje mogu i drugi izgraditi”, emotivno je Usmiani zaključio svoje obraćanje.

Na proslavu 25. godišnjice osnivanja, osim kolega iz cijele Hrvatske, u riječki Pharma Valley doputovali su zaposlenici JGL-a iz Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Bjelorusije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova, kao i zaposlenici tvrtki kćeri, Adrialaba i ljekarni Pablo.

Više od pet stotina JGL-ovaca zajedno se družilo uz sportske igre, a povodom obilježavanja 25. jubileja snimljena je i tzv. milenijska fotografija svih okupljenih, koji su zajednički oblikovali kapljicu, zaštitni znak tvrtke.

JGL je osnovan 1991. godine kao prvo i jedino privatno farmaceutsko dioničko društvo u Hrvatskoj. Nastao je na temeljima središnjeg Laboratorija za izradu i kontrolu magistralnih i galenskih pripravaka Ljekarne JADRAN Rijeka.

Danas je JGL internacionalno prepoznata i priznata kompanija koja posluje u skladu s najboljom europskom praksom. Iako protekle dvije godine poslovanja, zbog sveopće geopolitičke krize na ključnim tržištima Rusije i Ukrajine, nisu bile lagane, JGL je u isto vrijeme realizirao najveće ulaganje u povijesti, izgradnju pogona Pharma Valley u vrijednosti od 361 milijun kuna. Ukupni prihodi kompanije u 2015. porasli su za 3,27 posto u odnosu na 2014. godinu, na 624,47 milijuna kuna, dok je neto dobit 19,75 milijuna kuna, što je skok od deset posto.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.