JGL-ov tim uspješan na natjecanju poslovnih slučajeva
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL-ov tim uspješan na natjecanju poslovnih slučajeva

1 min čitanja Objavljeno: 25.4.2018.

U natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled u posljednjem tjednu travnja 2018. sudjelovao je i tim JGL-a.

Glavni cilj natjecanja jest stvoriti sudionicima uvjete slične onima koji imitiraju dnevnu realnost top menadžmenta koji donose kompleksne odluke u ništa manje kompleksnim uvjetima.

Ovakva vrsta slučaja, u kojoj natjecatelji moraju u vremenu od 24 sata odlučiti, odluku potkrijepiti adekvatnim poslovnim argumentima te naći relevantne podatke na kojima temelje odluke, promovira strukturirano i odgovorno promišljanje i odlučivanje.

Bila su to dva produktivna dana za JGL-ovce koji su se zajedno s predstavnicima još pet vodećih hrvatskih tvrtki suočili s 24-satnim izazovom rješavanja zadatka osmišljavanja strategije Amazona, predvodnika u svjetskoj internetskoj prodaji, za daljnje širenje na tržište prodaje u klasičnim prodavaonicama. Zadatak je bio utoliko teži jer se radilo o uspješnoj tvrtki s dobro osmišljenom strategijom i orijentiranošću prema kupcu i inovacijama te je trebalo osmisliti nešto drugačije i inovativno, ali u isto vrijeme profitabilno i održivo.

Iako nije bilo pobjedničko, rješenje JGL-ova tima bilo je upravo takvo, a voditelj natjecanja dr. Nenad Filipović, naglasio je kako je JGL-ov tim pokazao zavidnu razinu znanja, energije, posvećenosti i timskog rada.

Inače, u skladu s misijom razvijanja poslovnog razmišljanja, suočavanja mladih menadžera s aktualnim izazovima u tvrtkama i poticanja timskog rada, IEDC-Poslovna škola Bled i njezin Alumni klub tradicionalno organiziraju međunarodno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.