JGL podržao radionicu zdrave prehrane Saveza društava „Naša djeca“
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL podržao radionicu zdrave prehrane Saveza društava „Naša djeca“

1 min čitanja Objavljeno: 07.10.2021.

Obilježavanju tradicionalnog Dječjeg tjedna ove su se godine priključile čak 102 lokalne zajednice širom Hrvatske. S ciljem ukazivanja na važnost zdrave prehrane djece, Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, kao najveća i najstarija krovna organizacija za djecu u Republici Hrvatskoj, posvetio se temama u sklopu Međunarodne godine voća i povrća. 

U suradnji s vrtićima i osnovnim školama, diljem zemlje organizirana su edukativna događanja o zdravoj prehrani, a naša je kompanija dala podršku zanimljivoj i interaktivnoj on line radionici kuhanja „Za prste polizati“ u kojoj su, uz stručnjake, vještine u brzom i zabavnom pripremanju zdravih namirnica pokazala i djeca. 

„Za rast i razvoj djece i mladih iznimno je važna pravilna i uravnotežena prehrana koja će zadovoljiti sve energijske i nutritivne potrebe organizma za rastom i razvojem. U većini europskih zemalja, pogotovo sjevernih, djeca unose preporučenih pet porcija dnevno. Kod nas čak 79,5 % djece ne jede povrće svakodnevno, a 66,3 % djece ne jede svakodnevno voće. To je, uz tjelesnu neaktivnost, jedan od ključnih razloga dječje pretilosti u Hrvatskoj“, naglasila je dr. sc. Eva Pavić, nutricionistica i rukovoditeljica Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb.

Radionicu „Za prste polizati“ putem Youtube kanala pratilo je nekoliko stotina zainteresiranih, a snimka iste dostupna je na ovoj poveznici. Pozivamo da pogledate što nam sve stručnjaci poručuju o kvalitetnim masnoćama i proteinima, te kako nam ručice naših mališana mogu pomoći u pripremanju zdravih obroka poput neobičnih palačinki, čokoladnih kuglica i kajgane u tortilji.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.