JGL prva tvrtka koja je na ambalaži proizvoda implementirala InfrareDesign
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL prva tvrtka koja je na ambalaži proizvoda implementirala InfrareDesign

1 min čitanja Objavljeno: 20.11.2011.

Istraživački tim na čelu s prof. dr. sc. Vilkom Žiljkom ove je godine za InfrareDesign dobio državnu nagradu za znanost Hrvatskoga sabora u području znanstvenih otkrića. Nagrada je uručena na svečanosti održanoj u Auli Sveučilišta u Zagrebu 14. studenoga 2011. u sklopu koje je održano izlaganje na kojem je posebno mjesto zauzeo i JGL.

Naime, upravo je tvrtka JGL prva koja je prepoznala važnost infrared zaštite, ugradila je u ambalaži svojih proizvoda te time dala vidljivu i konkretnu podršku ovom značajnom otkriću, ali i dodanu vrijednost svojim ključnim brendovima.

Radi se o inovaciji doktora znanosti Ivane Žiljak, Vilka Žiljka, Klaudija Papa i Jane Žiljak Vujić kojom se otkrivaju nepoznate mogućnosti ljudskog vida, a koje mogu biti kreativna podloga novim vizualnim uradcima. Naime, svaka slika u infracrvenom spektru ima i sliku koja je nevidljiva oku, a koja se može vidjeti posebnim optičkim aparatom – čitačem, kamerom ili mobitelom – koji ima opciju “night vision”. Skrivenu sliku nije moguće kopirati, tiskati bez kôda, odnosno reproducirati na kopiju, što pruža do sada nepoznatu mogućnost zaštite.

Kad govorimo o JGL-u, inovacija je aplicirana na ambalažu našeg najvećeg izvoznog brenda Aqua Marisa, što u procesu internacionalizacije predstavlja važan korak u smislu sigurnosti, a da pri tome uopće ne utječe na cijenu proizvoda. Infrared dizajn je od samog početka primjene apliciran je i na liniju probiotika JGL-a, prvo na Normiju, a zatim i na Lactogyn.

Štoviše, infrared dizajn postao je dio vizualnog identiteta te linije – uz sigurnost, pridonosi i cjelokupnoj komunikaciji i prepoznatljivosti probiotika JGL-a kao jedinstvenih, inovativnih i učinkovitih proizvoda.

Najnovije priznanje – državna nagrada za znanost – samo je jedno u nizu od već pedesetak nagrada koje je u protekle tri godine istraživački tim osvojio u Hrvatskoj, ali i u brojnim državama svijeta.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.