JGL prva tvrtka koja je na ambalaži proizvoda implementirala InfrareDesign
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL prva tvrtka koja je na ambalaži proizvoda implementirala InfrareDesign

1 min čitanja Objavljeno: 20.11.2011.

Istraživački tim na čelu s prof. dr. sc. Vilkom Žiljkom ove je godine za InfrareDesign dobio državnu nagradu za znanost Hrvatskoga sabora u području znanstvenih otkrića. Nagrada je uručena na svečanosti održanoj u Auli Sveučilišta u Zagrebu 14. studenoga 2011. u sklopu koje je održano izlaganje na kojem je posebno mjesto zauzeo i JGL.

Naime, upravo je tvrtka JGL prva koja je prepoznala važnost infrared zaštite, ugradila je u ambalaži svojih proizvoda te time dala vidljivu i konkretnu podršku ovom značajnom otkriću, ali i dodanu vrijednost svojim ključnim brendovima.

Radi se o inovaciji doktora znanosti Ivane Žiljak, Vilka Žiljka, Klaudija Papa i Jane Žiljak Vujić kojom se otkrivaju nepoznate mogućnosti ljudskog vida, a koje mogu biti kreativna podloga novim vizualnim uradcima. Naime, svaka slika u infracrvenom spektru ima i sliku koja je nevidljiva oku, a koja se može vidjeti posebnim optičkim aparatom – čitačem, kamerom ili mobitelom – koji ima opciju “night vision”. Skrivenu sliku nije moguće kopirati, tiskati bez kôda, odnosno reproducirati na kopiju, što pruža do sada nepoznatu mogućnost zaštite.

Kad govorimo o JGL-u, inovacija je aplicirana na ambalažu našeg najvećeg izvoznog brenda Aqua Marisa, što u procesu internacionalizacije predstavlja važan korak u smislu sigurnosti, a da pri tome uopće ne utječe na cijenu proizvoda. Infrared dizajn je od samog početka primjene apliciran je i na liniju probiotika JGL-a, prvo na Normiju, a zatim i na Lactogyn.

Štoviše, infrared dizajn postao je dio vizualnog identiteta te linije – uz sigurnost, pridonosi i cjelokupnoj komunikaciji i prepoznatljivosti probiotika JGL-a kao jedinstvenih, inovativnih i učinkovitih proizvoda.

Najnovije priznanje – državna nagrada za znanost – samo je jedno u nizu od već pedesetak nagrada koje je u protekle tri godine istraživački tim osvojio u Hrvatskoj, ali i u brojnim državama svijeta.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.