JGL-u Povelja Republike Hrvatske
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL-u Povelja Republike Hrvatske

1 min čitanja Objavljeno: 26.6.2013.

Povodom obilježavanja ovotjednog Dana državnosti, predsjednik Republike Ivo Josipović 25. lipnja 2013. godine na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu uručio je državna odličja i priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i kulturnim institucijama. Velika je čast i zadovoljstvo što je Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u gospodarstvu i poticanje društvenog razvoja Hrvatske dobila naša tvrtka, koju je na licu mjesta preuzeo Jasmin Huljaj, izvršni direktor operativnih poslova. Svečanosti je u ime JGL-a prisustvovala i Larisa Živković, direktorica regije Jugoistočna Europa.

Ovo priznanje ustanovljeno je Zakonom o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, a dodjeljuje ga predsjednik na vlastiti poticaj ili prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske. Povelja Republike Hrvatske dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske.

Uz hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, svečanosti su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, veleposlanici i drugi ugledni gosti, a održan je i svečani koncert Simfonijskog orkestra i zbora HRT-a. Čestitajući Dan državnosti, predsjednik Josipović je istaknuo kako je to prigoda da se podsjetimo teškog puta od borbe za neovisnost Hrvatske do njezina članstva u Europsku uniju.

“Prolazeći taj put Hrvatska je postala bolje društvo, izgrađene su demokratske institucije, ojačana su ljudska i manjinska prava. Rođendan domovini je povod da se sjetimo kako su demokracija, pravda i sloboda vrijednosti koje ne smijemo zaboraviti, vrijednosti za koje se treba trajno i odlučno boriti”, kazao je Josipović.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.