JGL uz jubilarni Hrvatski dan ljekarni
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL uz jubilarni Hrvatski dan ljekarni

1 min čitanja Objavljeno: 14.10.2016.

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora u suradnji s JGL-om, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, desetu će godinu zaredom javnozdravstvenom akcijom 29. listopada obilježiti Hrvatski dan ljekarni. Simboličan je to datum vezan za prvi spomen ljekarne na području Hrvatske, u Trogiru 29. listopada 1271.

Cjelokupni projekt obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni osmišljen je radi promicanja ljekarništva i ljekarničke struke u javnosti te ljekarne kao mjesta u kojemu se, uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života. Javnozdravstvenom akcijom ujedno se želi istaknuti vrijednost ljekarničke struke u zdravstvenom sustavu, unaprijediti stav medija i javnosti o struci, naglasiti kompetencije i naobrazbu ljekarnika te ukazati na doprinos ljekarnika pri liječenju, očuvanju zdravlja i promicanju odgovornog ponašanja građana prema svom zdravlju.

Tema ovogodišnjeg 10. hrvatskog dana ljekarni, “Zdravlje očiju – suho oko i alergijski konjunktivitis”, istaknuta je s ciljem pružanja pomoći sve većem broju osoba svih starosnih skupina koje imaju problema s vidom uzrokovanih suhim okom i alergijskim konjunktivitisom. Ti problemi najčešće nastaju zbog svakodnevnog i pretjeranog naprezanja očiju pri dugotrajnoj upotrebi računala, mobitela, čitanju, pisanju i slično, kao i sve češćoj izloženosti različitim alergenima, što dovodi do potencijalnog oštećenja vida.

Na središnjem događanju koje će se u subotu, 29. listopada održati na zagrebačkom Europskom trgu, ljekarnici Sekcije za javno ljekarništvo i suradnici JGL-a među građanima će provesti anketu vezanu za suho oko te ih upućivati na mjerenja suznog filma koja će na licu mjesta vršiti oftalmolozi. Također, sudionici će građane savjetovati o vrstama umjetnih suza te njihovoj pravilnoj uporabi.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.