JGL uz najbolje studente medicine
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL uz najbolje studente medicine

1 min čitanja Objavljeno: 09.7.2021.

Tečaj ronjenja za studente medicine iz cijelog svijeta, u sklopu Ljetne škole medicine ronjenja, počeo je danas prvim zaronom u Kraljevici.

Nastavak je to ljetne škole koju organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC), a u kojoj ove godine sudjeluju odlični studenti medicine iz Švedske, Nizozemske, Izraela, Rumunjske, Italije, Portugala, Njemačke, Amerike i Danske. Novost je trening vježbi spašavanja ronioca, što bi budućim liječnicima moglo pomoći i pri takvom spašavanju života. 

Uz najbolje hrvatske i strane studente medicine stao je opet i JGL, koji ih već nekoliko godina podupire u širenju znanja s najboljim kolegama iz svijeta. 

„JGL već niz godina pomaže studentskim organizacijama i razmjenama znanja. Veseli nas dati podršku onima kod kojih prepoznajemo poseban entuzijazam i želju da budu najbolji, da se okruže takvima i da, pritom, iskorače u svijet sa svojim uspjesima i znanjima. Sve je to dio Ljetne škole medicine ronjenja. Takvi nas studenti podsjećaju i na nas same, JGL izvozi proizvode za očuvanje zdravlja, a oni nas prate jer izvoze znanja o liječenju svojim kolegama po svijetu”, ističe Alenka Jajac Knez, direktorica tržišnih operacija u JGL-u. 

Ljetna škola medicine ronjenja studente će naučiti kako roniti, a vodeći hrvatski stručnjaci podučavat će ih i o podvodnoj i hiperbaričnoj medicini, sve više primjenjivoj u liječenju. Ta grana medicine ne liječi samo stanja izazvana boravkom na velikim dubinama, već je u svijetu sve važnija i u liječenju opeklina, smrzotina, Chronove bolesti, dijabetesa, ulceroznog kolitisa…

„Jako nas veseli što smo uspjeli u ovako specifičnoj situaciji u svijetu, uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, opet organizirati našu Ljetnu školu medicine ronjenja. Ona je, naime, jako popularna među najboljim studentima medicine diljem svijeta, puno njih želi doći i učestvovati, a mi biramo najbolje. Time i našu zemlju stavljamo na mapu onih koji itekako imaju što za pokazati, ali i naučiti i druge važnim znanjima”, kaže Laura Radoš, voditeljica projekta u Međunarodnoj udruzi studenata medicine Hrvatska.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.