Kad narastem želim biti farmaceutski tehničar i analitičar u JGL-u
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Kad narastem želim biti farmaceutski tehničar i analitičar u JGL-u

2 min čitanja Objavljeno: 19.12.2011.

Svi oni klinci i klinceze koji su već sada odlučili da će “kad narastu biti farmaceuti”, a njihove mame, tate, bake ili djedovi nisu bili sto posto sigurni kako im najtočnije opisati čime se točno bave stručnjaci u farmaceutskoj industriji, mogli su “iz prve ruke” doznati sve male i velike farmaceutske tajne od JGL-ovki Marine Mavrinac i Katarine Mihaljević. Na jednodnevnom događanju “Mali svijet poslova” koji se održao 17. prosinca u trgovačkom centru Arena Zagreb, a koji bio namijenjen djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi, djeca su  tijekom zabavnog interaktivnog programa mogla upoznati  šarenim svijet poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti.

Naše cure iz razvojne analitike, inženjerka biologije i farmaceutska tehničarka, djeci su tijekom radionica i igraonica na zanimljiv način predstavile svoja zanimanja u JGL-u, kazavši im da analitičar u Istraživanju i razvoju radi na istraživanju i razvoju analitičkih metoda za ispitivanje sirovina i/ili proizvoda JGL-a, piše protokol validacije analitičkih metoda, zaključke i elaborate na temelju dobivenih rezultata, ali i priprema analitičke metode za regulatorne postupke i prijenos u rutinu laboratorija za kontrolu kvalitete. Također, osoba koja se bavi ovim poslom mora imati vrhunska znanja iz anorganske, organske i fizikalne kemije, razumjeti mehanizam kemijskih reakcija i moguće odgovore instrumenata, a rezultate mora protumačiti sagledavši sve parametre i svojstva lijeka kako bi on za pacijenta bio efikasan i neškodljiv.

Klinci su pažljivo upijali zanimljivog praktičnog dijela i radosno prihvatili naše promotivne darove, a saznali su i kako tehničari u R&D-u JGL-a provode različite laboratorijske metode ispitivanja sirovina i/ili proizvoda, bez obzira na to  radi li se o klasičnim kemijskim i fizikalnim ili o modernim instrumentalnim metodama. Obučeni su za rad u laboratoriju, a poželjno je da su precizni, točni, uredni i vješti u radu s kemikalijama i sitnom laboratorijskom opremom.

Važno je dodati i da je “Mali svijet poslova” jedinstven projekt ove vrste u Hrvatskoj, a specifičnim ga čini spoj sajma, radionice i igraonice. Na svečanom otvorenju organizator je izrazio želju da se sajam pretvori u višegodišnju manifestaciju te najavio pokretanje sajma u drugim hrvatskim gradovima. Prvo izdanje sajma okupilo je desetak izlagača koji su na taj način potvrdili potrebu za ovakvom vrstom projekta među poslodavcima.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.