Kako se nositi s alergijama u dobu korone
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Kako se nositi s alergijama u dobu korone

1 min čitanja Objavljeno: 27.4.2020.

Iako smo pozvani da ostanemo doma i ne izlazimo, kako bismo spriječili širenje epidemije, neki su izlasci neminovni, baš kao i provjetravanje prostorija. Već u tim situacijama mnogi među nama ovih se dana suočavaju s dodatnim problemom, uobičajenim alergijama i reakcijama na njih. Ovogodišnje alergijske reakcije dodatno otežava i podozrivost okoline jer su ljudi u strahu od svakoga tko pokazuje i najmanje zajedničke znakove potencijalne prehlade, gripe, alergije (kihanje, šmrcanje, kašljucanje…), strahujući da je riječ o zaraženima koronavirusom. 

S obzirom da se procjenjuje da od različitih vrsta alergija pati više od 30 posto Hrvata, a samo peludna alergije predstavlja problem za desetak posto naših sugrađana, nameće se pitanje kako doskočiti toj situaciji? 

Za one koji se više susreću s ljudima, napominjemo da oko nas žive i oni koje muči alergija, no njeni simptomi ne znače da su podlegli epidemiji. A za sve one koji muku muče s alergijama ovih dana, važno je da reagiraju na vrijeme i konzultiraju se sa svojim liječnikom, kako bi prevenirali ili barem smanjili alergijske reakcije. 

Uz odgovarajuću terapiju, kakvu će im propisati liječnik ovisno o simptomima, postoje i dodatni preparati koji mogu pomoći. Tako je, primjerice, Aqua Maris4Allergy sprej za nos učinkovit i siguran za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa, a pomaže i kod regeneracije nosne sluznice. Osim raspoložive pomoći za nos, ne treba zaboraviti ni oči i njihovu izloženost alergenima. Kapi za oči Vizol S Allergy, primjerice, ublažavaju postojeće simptome alergijskog konjunktivitisa (suzenje, peckanje i svrbež očiju). 

Zašto baš ta dva proizvoda pomažu kod alergija? Zato jer sadrže Ectoin®, prirodnu tvar koju proizvode mikroorganizmi da bi se zaštitili od teških klimatskih uvjeta, kao što su visoke temperature, isušivanja i UV zračenja. Osim toga, riječ je i o proizvodima koji ne sadrže konzervans, prirodni su i stvaraju prirodnu barijeru u kontaktu s alergenima.

 

Vezani proizvodi:

 

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.