Viset kapi uklanjanju crvenilo i nadraženost oka
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Viset kapi uklanjanju crvenilo i nadraženost oka

1 min čitanja Objavljeno: 16.11.2018.

Tvrtka JGL još jednom potvrđuje svoje kompetencije i konkurentnost oftalmološkog portfelja lansiranjem novog proizvoda u kategoriji bezreceptnih lijekova na tržište Hrvatske – Viset 0,5 mg/ml kapi za oko, tetrizolinklorid otopina, 10 ml.

Nove kapi za oko bez konzervansa rezultat su znanja JGL-ovih zaposlenika i vlastitog razvoja koji je temeljen na proizvođačkoj kompetenciji i potvrđenim uspjesima oftalmološke palete proizvoda u kategorijama lijekova na recept i bezreceptnih proizvoda.

Viset tetrizolinske kapi za oko namijenjene su uklanjanju crvenila i dekongestiju sluznice oka u bolesnika s neinfektivnim nadražajem oka nastalim iritacijom:

  • zbog npr. dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti,
  • kao posljedica alergijske reakcije oka.

U sastavu u kojem je aktivni sastojak tetrizolinklorid 0,5 mg/ml nema konzervansa, što je značajna prednost proizvoda. Također, njegove su glavne karakteristike brzo djelovanje i višesatni učinak – lokalnom primjenom na spojnicu oka u samo nekoliko minuta Viset tetrizolinske kapi dovode do suženja krvnih kapilara u trajanju od 4 do 8 sati.

Crvenilo oka česta je pojava i može imati brojne različite uzroke, ali je obično simptom drugih očnih stanja koja mogu varirati od benignih do ozbiljnih. Zato je nužno prije upotrebe Viset kapi za oko, pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitati svog liječnika ili ljekarnika.

Doziranje

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina: po jednu kap u svako oboljelo oko 2 – 3 puta na dan.

Djeca u dobi između 2 i 12 godina: primjena se ne preporučuje bez prethodnog savjetovanja s liječnikom, a ne smije se primjenjivati u dojenčadi i djece mlađe od 2 godine.

Leće se prije primjene moraju ukloniti i mogu se ponovo staviti 15 minuta nakon ukapavanja lijeka.

Više o proizvodu pročitajte OVDJE.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.