Adrialab - Nova farmaceutska kompanija dio grupe JGL

JGL d.d. svečano je predstavio pojačanje unutar grupacije JGL - tvrtku kćer Adrialab kojoj je sjedište u Rijeci.Adrialab je spin-off kompanija u stopostotnom vlasništvu JGL-a. Osnovana je s ciljem podržavanja preustroja JGL- a, preuzimanja dijela portfelja i nastavka njegova daljnjeg razvoja. Grupa JGL time je dobila još jednu samostalnu farmaceutsku tvrtku kojom želi proširiti poslovanje na domaćem tržištu i tržištima regije.

Iza imena Adrialab stoji bogato farmaceutsko naslijeđe, ali i moderna tehnologija, iskustvo, znanost i inovacija. Tvrtka će se dugoročno fokusirati na rast i razvoj tradicionalnog dijela portfelja izdvojenog iz JGL-a te na uvođenje novih lijekova, medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike proizvedenih u skladu s visokim standardima farmaceutske industrije.

Ključne brandove, među kojima se ističu Dječja mast JGL, Holyplant, Nasine, Galenia i Dr. Bezz, Adrialabželi osnažiti, još više približiti kupcima i time opravdati povjerenje vjernih kupaca te steći nove.

Baštineći vrijednosti farmaceutske struke, snažan pečat koje je ljekarništvo ostavilo u Primorju i regiji, a potom i 24 godine iskustva industrijskog razvoja JGL-a, Adrialab svoj rast započinje na čvrstim temeljima u okrilju matične tvrtke, usmjeren na poboljšanje dvaju važnih segmenata života - zdravlje i ljepotu.

Prateći trendove i specifične zahtjeve farmaceutske industrije, Adrialab se opredijelio za farmaceutsku proizvodnju polučvrstih oblika (masti, kreme, paste...) i nesterilnih otopina (sirupi, kapi, losioni...) te je implementirao visoke standarde dobre proizvođačke prakse (GMP).

Proizvodna investicija ukupno je vrijedna preko 15 milijuna kuna, a u cjelini se odnosi na pokretanje suvremene proizvodnje na lokaciji Pulac - Rijeka, gdje je svoj poslovni put započeo i JGL. Najveći dio proizvodne investicije odnosi se na čiste sobe, procesnu i laboratorijsku opremu u iznosu od 13,4 milijuna kuna. Dodatnih 1,6 milijuna kuna uloženo je u informatičke sustave za upravljanje materijalima i uvjetima proizvodnje.

Ova investicija u proizvodnju zasigurno će poboljšati strukturu proizvodnih djelatnosti grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te doprinijeti razvoju strateškog sektora farmaceutske industrije Hrvatske.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.