JGL Pharma Valley izgradile hrvatske tvrtke

Pharma Valley najveća je investicija u povijesti JGL-a te trenutačno jedna od većih investicija u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 361 milijun kuna.

Većinu potrebnih sredstava za financiranje JGL je -u osigurao HBOR (Hrvatska banka za obnovu i razvoj), koji već dugi niz godina tvrtku uspješno podržava u investicijskim i izvoznim aktivnostima. HBOR je snažna i ključna poluga koja prati ovu značajnu investiciju. Zahvaljujući kvalitetno strukturiranom aranžmanu, u smislu visine kamatne stope, valutne pozicije i rokova otplate, JGL-u je omogućeno realizirati projekt u cjelini. Proizvodna i ostala oprema uglavnom je financirana u suradnji s lizinškim tvrtkama koje posluju na teritoriju RH.

Temeljem Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatskervstake HHHH je JGL-u, za projekt Svilno 2, dodijelilo status nositelja poticajnih mjera. Temeljem tog statusa tvrtka će, putem poreznih olakšica, moći iskoristiti iznos u visini od 40 posto investicije, što je dodatna, značajna pogodnost i stvaran iskaz podrške investitorima u RH.

Ukazanim povjerenjem u smislu podrške izvoznim aktivnostima, prvenstveno na tržištima CIS-a, a potom i u financiranju obrtnog kapitala, posrednu podršku investiciji JGL-u je pružila i Europska banka za obnovu i razvoj.

U odabiru izvođača, od projektiranja do izbora svih sudionika u gradnji, kriteriji su bili vrlo rigorozni. U JGL-u s ponosom ističu kako su ih uspjeli zadovoljiti hrvatski izvođači i dobavljači te da je tako iskorišten potencijal koji ima lokalna zajednica i država u cjelini. U konačnici, usprkos iznimnoj složenosti građevina i ugrađenih tehnologija, uz iznimku specifičnih strojeva i opreme, svi izgrađeni objekti rezultat su rada hrvatskih tvrtki i domaćeg znanja, što je svakako imalo dodatan pozitivan utjecaj na hrvatsko gospodarstvo. Više od 80 posto investicije JGL je time vratio u krvotok domaćeg gospodarstva.

Izgradnjom kompleksa Pharma Valley JGL dokazuje da se u Hrvatskoj isplati investirati u proizvodnju i proizvoditi. Investicijski projekt tvrtki će osigurati planirani razvoj i realizaciju dugoročne vizije globalnog lidera u području nazalnih dekongestiva i oftalmika.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.