JGL pokrenuo akciju "Za čisto more i čisti nos! Aqua Maris"

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, koji podsjeća kako je nužno stvarati ravnotežu između potreba čovječanstva i ograničenih prirodnih mogućnosti koje može pružiti naš planet, farmaceutska tvrtka JGL pokrenula je značajnu, edukativno-ekološku akciju "Za čisto more i čisti nos! Aqua Maris".

Obzirom da je JGL u svom poslovanju usko povezan s ljekovitošću čiste morske vode, akcija je bila usmjerena na čišćenje plaža s ciljem izgradnje svijesti o važnosti očuvanja i zaštite Jadranskog mora. Uz svesrdnu podršku Turističke zajednice Općine Punat, JGL je u akciju uključio isključivo svoje zaposlenike koji su čistiti teško dostupne plaže od naplavina na potezu od Rta Negrit do Stare Baške.

Procijenjena količina prikupljenog ukupnog volumena otpada na desetak krčkih nedostupnih i slabo dostupnih plaža iznosila je cca. 3,750 l uz hrđavu, građevinsku miješalicu. Što se tiče prikupljenih materijala - bilo je tu svega od metala, boca, ručnika, stakala, konzervi plastike limenki,tepiha, pa sve do suncobrana, lavora i ostalog otpada. Svi zaposlenici JGL-a bili su visoko motivirani i zadovoljni odrađenim poslom.

Važno je istaknuti da se JGL ne namjerava zaustaviti samo na ovoj akciji, već u predstojećim mjesecima, a onda i godinama, želi širiti ovakav vid djelovanja te se povezati sa sličnim inicijativama, uključiti sve zaposlenike, ali i motivirane te ekološki osviještene građane. Na taj način JGL želi vratiti moru ono što od njega uzima, a to je čista morska voda iz koje se dobivaju mnogi preparati ove riječke farmaceutske tvrtke. Posebno se to odnosi na liniju proizvoda u sklopu globalnog brenda Aqua Maris zbog kojih se JGL i ove godine nalazi na visokom četvrtom mjestu na svjetskoj ljestvici proizvođača preparata na bazi morske vode. JGL takvim akcijama želi također pokazati svoju brigu za očuvanjem okoliša, no isto tako i skrenuti građanima pozornost na to da je ona itekako potrebna duž naših otoka i priobalja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.