JGL vodeći svjetski proizvođač preparata na osnovi morske vode

Blagodati mora koje liječi tijelo, ali i duh, poznate su od davnina i dokazane brojnim znanstvenim radovima. Sastav morske vode jedinstven je i ne može se sintetski prirediti, a postupak proizvodnje iz morske vode zahtijeva posebno iskustvo i strogo kontrolirani proces jer se radi o prirodnoj sirovini koju je teško stabilizirati. JGL je jedan od svjetskih pionira u segmentu proizvoda na bazi mora za kućnu upotrebu, posebice u segmentu preparata za nos gdje s brendom Aqua Maris drži više od 5% svjetskog tržišta (prema nezavisnom izvoru agencije Nicholas Hall). Prema istom izvoru, JGL je na trećem mjestu među svjetskim proizvođačima fizioloških otopina za nos, a vodeći je na listi brendova na osnovi morske vode. Meralys je novi inovativni lijek JGL-a, jedinstven spoj morske vode i lijeka za odčepljivanje nosa, a bez konzervansa.

More je bogata mješavina koja, uz minerale i mikroelemente, sadrži i čitav niz spojeva među kojima su izolirani i oni s antibakterijskim i antiviralnim djelovanjem. Ljekovitost morske vode poznata je od davnina, a prve pisane zapise o svojim zapažanjima ostavio nam je otac zapadne medicine Hipokrat koji je primijetio da more liječi ozlijeđene ruke ribara. U 2. st. grčki liječnik i filozof Galen preporučivao je bolesnicima koji pate od dišnih problema da legnu na obalu i udišu valove koji se razbijaju o stijene.

Zahvaljujući preparatima linije Aqua Maris, blagodati mora danas je moguće koristiti tijekom cijele godine u udobnosti vlastita doma, na radnom mjestu i na putu. Zbog njezine složenosti, morsku vodu nije moguće sintetski proizvesti, stoga se Aqua Maris proizvodi od najčišćega Jadranskog mora. Crpljenje se provodi daleko od ljudskih naseobina i prema strogo definiranoj proceduri. Mjesto uzimanja morske vode poslovna je tajna, ali su sam postupak crpljenja i ulazne analize morske vode provjerile i odobrile hrvatske, ali i brojne inspekcije inozemnih nadležnih tijela za lijekove i medicinske proizvode.

Jadransko more jedno je od najčišćih mora Europe (izvještaj Europske agencije za okoliš, engl. European Environmental Agency, za 2011.). U odnosu na ocean, većeg je saliniteta i bogatije mineralima i mikroelementima. Godine iskustva u proizvodnji lijekova, kao i u samoj proizvodnji preparata na osnovi morske vode, omogućili su JGL-u da razvije jedinstveni proizvodni proces kojim se iz vode Jadranskog mora dobivaju sterilni proizvodi, a bez zagrijavanja i sterilizacije gama-zračenjem koji bi mogli narušiti njezin integritet i ljekovitost. Najmodernija tehnička rješenja pakovanja i pumpice osiguravaju sterilnost naših proizvoda i nakon proizvodnje i tijekom upotrebe, a sve to bez upotrebe konzervansa. Sigurni smo, stoga, da tržištu isporučujemo visokokvalitetne proizvode za uho, grlo i nos, 100%-tna prirodna rješenja iz najvećeg laboratorija na svijetu - mora.

Aqua Maris, najveći izvozni brend JGL-a, prepoznali su potrošači na 32 tržišta Europe i svijeta. Aqua Maris vodeći je brend u segmentu fizioloških otopina za nos u regiji CIS-a (posebice u Rusiji, Ukrajini i Kazahstanu) te u regiji Jugoistočne Europe. Aqua Maris dobitnik je brojnih nagrada za kvalitetu i inovaciju, među kojima su Inpex (Pittsburgh, SAD) i Eureka (Bruxelles), te priznanja Superbrand organizacije za 2009. godinu i Best Buy za 2010. u Hrvatskoj. Kvaliteta Aqua Maris proizvoda za grlo, uho i nos potvrđena je u brojnim kliničkim istraživanjima, a potvrđuje je i 70 milijuna korisnika.

Meralys je novi brend JGL-a, inovativni sprej za odčepljivanje nosa koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je lijek za odčepljivanje nosa prvi put otopljen u otopini morske vode koja podržava prirodne mehanizme čišćenja nosa. Manje važna nije i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtara i srebra sprečava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans, što je jako značajno jer novije studije upućuju na činjenicu da konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys tako predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje razvojnog tima JGL-a, a uskoro će biti dostupan i na svim tržištima regije.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.