Meralys - inovativni sprej za nos na osnovi lijeka i mora

JGL, hrvatska farmaceutska tvrtka koja već dva desetljeća razvija lijekove i preparate na osnovi mora, ovih dana stavila je u ljekarne novi inovativni lijek za nos u spreju, koji će donijeti dodanu vrijednost svim korisnicima preparata za odčepljivanje nosa.

Nakon pet godina istraživanja i razvoja, JGL je ovih dana stavio na tržište Hrvatske inovativni lijek za nos u spreju, koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je prvi puta lijek za odčepljivanje nosa otopljen u otopini morske vode, koja podržava prirodne mehanizme čišćenja nosa.

Ne manje važna je i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtera i srebra sprječava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans. Ova novost vrlo je bitna jer mnoge studije pokazuju da benzalkonij - klorid i slični konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene, te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys time predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje hrvatskog razvojnog tima.

Meralys dolazi kao sprej za nos u dvije jačine, za djecu i za odrasle. Djeluje brzo i dugo, što omogućava da pacijent može neometano raditi tijekom dana, ili se dobro odmoriti tijekom noći. Osim na hrvatskom tržištu, preparat će uskoro biti dostupan i u susjednim nam zemljama, a veliki interes postoji i za daljnji izvoz u Zapadnu Europu, Rusiju, Ukrajinu, te potencijalno i šire.

Registracijski postupci započeti su već u petnaest zemalja, a nova tržišta su u pripremi.

JGL je hrvatska farmaceutska tvrtka iz Rijeke, sa širokom paletom generičkih lijekova i posebnim usmjerenjem na lijekova za osjetila te preparate na osnovi morske vode. Njen najjači izvozni brend, Aqua Maris, prisutan je već u 30 zemalja svijeta, čime je JGL ušao među pet najjačih svjetskih proizvođača preparata morske vode. Meralys je novi preparat JGL-a koji spaja dugogodišnje iskustvo u lijekovima za nos, te preparatima na osnovi morske vode, a za koji tvrtka očekuje značajne izvozne rezultate.

Sažetak:

 • Meralys je inovativni sprej za nos koji odčepljuje brzo, a učinak traje do deset sati.
 • Meralys sadrži lijek otopljen u morskoj vodi, što kombinira pozitivne učinke različitih suspstancija. Morska voda dokazano potpomaže obnovu prirodnih obrambenih mehanizama nosne sluznice.
 • U Meralys je ugrađena patentirana sprej pumpica koja sadrži mikrobiološki filter i aktivno srebro, kako se ne bi morao koristiti konzervans.
 • Prednosti Meralysa:
  • Sinergija mora i lijeka
  • Bez konzervansa (za koje je dokazano da štete sluznici nosa)
  • Praktično pakiranje s patentiranom sprej pumpicom
 • Meralys je plod hrvatskog znanja, JGL je dokazani proizvođač lijekova za otčepljivanje nosa te preparata na osnovi morske vode.

Meralys je dostupan bez recepta u ljekarnama.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.