Antagonist angiotenzina II u portfelju receptnih lijekova

Portfelj receptnih lijekova koji djeluju na kardiovaskularni sustav proširili smo još jednom generičkom inačicom. Riječ je o valsartanu, antagonistu angiotenzina II koji se upotrebljava u liječenju esencijalne hipertenzije u odraslih osoba, pedijatrijske hipertenzije (6 - 18 godina), nakon nedavnog infarkta miokarda te u slučaju zatajenja srca.

Valsartan je jedan od najpropisivanijih antagonista angiotenzina II u nas i u svijetu. Siguran je i dobro podnošljiv. Ovaj lijek karakterizira manja pojavnost kašlja kao nuspojave u odnosu na ACEI te manja pojavnost edema u odnosu na blokatore kalcijevih kanala.

Desart se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.