Antiastmatik u portfelju receptnih lijekova

Portfelj receptnih lijekova proširili smo još jednom generičkom inačicom:

Montelux (montelukast)

  • tablete za žvakanje 28 x 4 mg
  • tablete za žvakanje 28 x 5 mg
  • filmom obložene tablete 28 x 10 mg

Riječ je o montelukastu, antagonistu leukotrijenskih receptora koji se koristi za liječenje astme kao dodatan lijek u bolesnika s blagom do umjereno teškom trajnom astmom. Koristi se i za prevenciju astme čija je glavna komponenta bronhokonstrikcija izazvana tjelesnim naporom. U bolesnika s astmom u kojih je montelukast indiciran za liječenje astme može ublažiti i simptome sezonskog alergijskog rinitisa (u odraslih i djece starije od 15 godina).

Tablete za žvakanje od 4 mg namijenjene su djeci u dobi od 2 do 5 godina, dok su tablete za žvakanje od 5 mg namijenjene djeci u dobi od 6 do 14 godina.

Filmom obložene tablete od 10 mg namijenjene su odraslima i djeci starijoj od 15 godina.

Montelux se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.