Da se nos pita, izabrao bi Meralys HA
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Da se nos pita, izabrao bi Meralys HA

1 min čitanja Objavljeno: 20.12.2021.

Jedan od glavnih problema pri korištenju nazalnih dekongestiva jest osjećaj pečenja/žarenja u nosu. Taj osjećaj uglavnom nastaje kao posljedica pripravku dodanog konzervansa (najčešće se koristi benzalkonijev klorid).

Meralys HA jedini je dekongestiv koji sadrži ksilometazolin, hijaluronsku kiselinu te morsku vodu iz Jadrana koja djeluje blagotvorno na nosnu sluznicu. Ne sadrži konzervanse, a 98 % ispitanika u provedenom istraživanju tvrdi da nakon primjene Meralysa HA nema osjećaj pečenja u nosu!

Nazalni dekongestivi često su nezaobilazan alat u borbi protiv začepljenog nosa. Njihovim korištenjem događa se dekongestija u nosu, točnije u nosnim žilama – one se stežu te višak tekućine može slobodno proteći kroz nos prema van. Postoje razne molekule koje se klasificiraju kao topički nazalni simpatomimetici, odnosno tvari koji se vežu na alfa-adrenergične receptore. Jedan od glavnih predstavnika upravo je ksilometazolin kao glavni sastojak Meralys HA spreja. Meralys HA sprej djeluje brzo, ali i dugotrajno, pa tako primjerice neće biti problema s buđenjem preko noći – Meralys HA pobrinut će se za začepljen nos. 

Nazalni dekongestivi se ne bi smjeli koristiti duže od 5 do 7 dana jer dulja primjena može dovesti do reaktivne hiperemije i povratne kongestije te do pojave tolerancije, a također je moguće i oštećenje same sluznice. Meralys HA, osim aktivnog sastojka ksilometazolina, sadrži hijaluron i morsku vodu iz Jadrana, koji pomažu u njezi već ionako iscrpljene sluznice. Oligoelementi te minerali poput kalcija, magnezija, selena i joda djeluju blagotvorno na zdravlje nosne sluznice. Kako ne bi došlo do dodatne iritacije, Meralys HA ne sadrži konzervanse zahvaljujući jedinstvenoj 3K pumpici sa sistemom dvostruke mikrobiološke zaštite koja osigurava sterilnost pripravka. 

Osim što Meralys HA njeguje sluznicu, on ni ne peče – čak 98 % ispitanika u provedenom istraživanju tvrdi da nakon primjene Meralysa HA nema osjećaj pečenja u nosu!

Vezani proizvod:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.