Daltex obogatio receptni portfelj JGL-a

Receptni program JGL-a proširen je oralnim antidijabetikom iz farmakoterapijske skupine "Pripravci za liječenje šećerne bolesti, kombinacije oralnih lijekova za snižavanje glukoze u krvi" zaštićenog naziva

Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete

(vildagliptin/metformin)

60 x 50 mg/1000 mg

 

ATK

Naziv lijeka

Pakiranje lijeka

Cijena za originalno   pakiranje (kn)*

Cijena za jedinični oblik (kn)*

A10BD08

Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete

 60 x (50 mg/1000 mg)

 88,14

 1,47

*cijena bez PDV-a

Mehanizam djelovanja: Daltex sadrži kombinaciju dviju antihiperglikemijskih tvari s komplementarnim mehanizmima djelovanja za poboljšanje kontrole glikemije u bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2: vildagliptin, pripadnik skupine stimulatora Langerhansovih otočića gušterače i metforminklorid, pripadnik skupine bigvanida.

Vildagliptin, pripadnik skupine stimulatora Langerhansovih otočića gušterače, jaki je i selektivni inhibitor dipeptidil peptidaze-4 (DPP-4). Metformin prvenstveno djeluje smanjenjem endogene hepatičke proizvodnje glukoze.

 

Indikacije: Daltex je indiciran u liječenju šećerne bolesti tipa 2:

  • u liječenju odraslih bolesnika u kojih se ne može postići zadovoljavajuća kontrola glikemije primjenom oralnog metformina u maksimalno podnošljivoj dozi ili u bolesnika koji se već liječe kombinacijom odvojenih tableta vildagliptina i metformina,
  • u kombinaciji sa sulfonilurejom (tj. trojna kombinirana terapija) kao dodatak dijeti i tjelovježbi u odraslih bolesnika u kojih je kontrola nedostatna s metforminom i sulfonilurejom,
  • u trojnoj kombiniranoj terapiji s inzulinom kao dodatak dijeti i tjelovježbi za poboljšanje kontrole glikemije u odraslih bolesnika u kojih stabilna doza inzulina i metformina ne omogućuju odgovarajuću kontrolu glikemije.

Lijek se izdaje na recept.

Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete HR-H-674788337.

Nositelj odobrenja: Medochemie Ltd, 1-10 Constantinoupoleos Street, 3011 Limassol, Cyprus.

Distributer: Jadran Galenski laboratorij d.d. Rijeka, Svilno 20, 51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni Sažetak opisa svojstava lijeka i Uputu o lijeku koji su sastavni dio ovog materijala.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.