Etorikoksib JGL novost u receptnom programu
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Etorikoksib JGL novost u receptnom programu

1 min čitanja Objavljeno: 20.2.2019.

NOVO!

Receptni program JGL-a proširen je analgetikom iz farmakoterapijske skupine „Pripravci s protuupalnim i antireumatskim djelovanjem“ zaštićenog naziva:

Etorikoksib JGL 60 mg filmom obložene tablete

Etorikoksib JGL 90 mg filmom obložene tablete

(etorikoksib)

14 x 60 mg, 14 x 90 mg

Lijek se izdaje na recept. Etorikoksib JGL nalazi se na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

ATKNAZIV LIJEKACijena za originalno   pakiranje (kn)*Cijena za originalno pakiranje koju plaća Zavod (kn)*Doplata za originalno pakiranje (kn)*
M01AH05Etorikoksib JGL 60 mg filmom obložene tablete36,796,3030,49
M01AH05Etorikoksib JGL 90 mg filmom obložene tablete43,969,7034,26

*cijena bez PDV-a

Mehanizam djelovanja: etorikoksib je oralni, selektivni inhibitor ciklooksigenaze-2 (COX-2). U kliničkim farmakološkim ispitivanjima i pri dozama do 150 mg na dan etorikoksib je imao o dozi ovisan inhibitorni učinak na COX-2, bez inhibicije COX-1. Etorikoksib nije blokirao sintezu prostaglandina u želucu i nije imao učinka na funkciju trombocita.

Indikacije: Etorikoksib JGL indiciran je u odraslih i adolescenata u dobi od 16 ili više godina za ublažavanje simptoma osteoartritisa (OA), reumatoidnog artritisa (RA), ankilozantnog spondilitisa te boli i znakova upale povezanih s akutnim uričnim artritisom (gihtom). Etorikoksib JGL indiciran je u odraslih i adolescenata u dobi od 16 ili više godina za kratkotrajno liječenje umjereno jake boli povezane sa stomatološkim kirurškim zahvatom.

Odluka o propisivanju selektivnog COX-2 inhibitora treba biti zasnovana na procjeni ukupnih rizika za svakog bolesnika pojedinačno.

Brojevi odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Etorikoksib JGL 60 mg filmom obložene tablete: HR-H-210023282, Etorikoksib JGL 90 mg filmom obložene tablete: HR-H-054084560. Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d.Rijeka, Svilno 20,51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni Sažetak opisa svojstava o lijeku na internetskoj stranici HALMED-a

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.