Etorikoksib JGL novost u receptnom programu

NOVO!

Receptni program JGL-a proširen je analgetikom iz farmakoterapijske skupine "Pripravci s protuupalnim i antireumatskim djelovanjem" zaštićenog naziva:

Etorikoksib JGL 60 mg filmom obložene tablete

Etorikoksib JGL 90 mg filmom obložene tablete

(etorikoksib)

14 x 60 mg, 14 x 90 mg

Lijek se izdaje na recept. Etorikoksib JGL nalazi se na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

ATK

NAZIV LIJEKA

Cijena za originalno   pakiranje (kn)*

Cijena za originalno pakiranje koju plaća Zavod (kn)*

Doplata za originalno pakiranje (kn)*

M01AH05

Etorikoksib JGL 60 mg filmom obložene tablete

36,79

6,30

30,49

M01AH05

Etorikoksib JGL 90 mg filmom obložene tablete

43,96

9,70

34,26

*cijena bez PDV-a

Mehanizam djelovanja: etorikoksib je oralni, selektivni inhibitor ciklooksigenaze-2 (COX-2). U kliničkim farmakološkim ispitivanjima i pri dozama do 150 mg na dan etorikoksib je imao o dozi ovisan inhibitorni učinak na COX-2, bez inhibicije COX-1. Etorikoksib nije blokirao sintezu prostaglandina u želucu i nije imao učinka na funkciju trombocita.

Indikacije: Etorikoksib JGL indiciran je u odraslih i adolescenata u dobi od 16 ili više godina za ublažavanje simptoma osteoartritisa (OA), reumatoidnog artritisa (RA), ankilozantnog spondilitisa te boli i znakova upale povezanih s akutnim uričnim artritisom (gihtom). Etorikoksib JGL indiciran je u odraslih i adolescenata u dobi od 16 ili više godina za kratkotrajno liječenje umjereno jake boli povezane sa stomatološkim kirurškim zahvatom.

Odluka o propisivanju selektivnog COX-2 inhibitora treba biti zasnovana na procjeni ukupnih rizika za svakog bolesnika pojedinačno.

Brojevi odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Etorikoksib JGL 60 mg filmom obložene tablete: HR-H-210023282, Etorikoksib JGL 90 mg filmom obložene tablete: HR-H-054084560. Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d.Rijeka, Svilno 20,51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni Sažetak opisa svojstava o lijeku na internetskoj stranici HALMED-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.