Ibuprofen JGL novitet u portfelju

JGL je upotpunio svoj portfelj oralnom suspenzijom Ibuprofen JGL. Riječ je o lijeku iz skupine pripravaka s protuupalnim i antireumatskim djelovanjem, nesteroidnom pripravku, derivatu propionske kiseline, naziva:

Ibuprofen JGL 20 mg/ml oralna suspenzija

Ibuprofen JGL 40 mg/ml oralna suspenzija

 Ibuprofen JGL oralna suspenzija nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

 

ATK klasifikacija

NAZIV LIJEKA I PAKIRANJE

CIJENA ZA ORIGINANO PAKIRANJE (kn)

M01AE01

Ibuprofen JGL 20 mg/ml oralna suspenzija 1x100 ml

10,37*

M01AE01

Ibuprofen JGL 40 mg/ml oralna suspenzija 1x100 ml

13,30*

*cijena bez PDV-a

 

Mehanizam djelovanja: mehanizam djelovanja nesteroidnih protuupalnih lijekova povezan je sa smanjenjem sinteze prostaglandina inhibicijom puta ciklooksigenaze (inhibitor aktivnosti COX-1 i COX-2). U nekim je ispitivanjima analgetsko djelovanje započelo 30 minuta nakon primjene, a analgetski učinak održao se 4 do 6 sati.

Indikacije:

Ibuprofen JGL 20 mg/ml oralna suspenzija indicirana je za simptomatsko:

  • snižavanje povišene tjelesne temperature, uključujući povišenu tjelesnu temperaturu nakon cijepljenja,
  • ublažavanje blagih do umjerenih bolova različitog podrijetla kao što su bolovi uslijed prehlade i gripe, grlobolja, bolovi pri nicanju zubi, zubobolja, glavobolja, bolovi uslijed manjih ozljeda zgloba (uganuća, iščašenja).

Ibuprofen JGL 40 mg/ml oralna suspenzija indicirana je za simptomatsko:

  • liječenje blagih do umjereno jakih bolova,
  • liječenje vrućice.

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE

Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Brojevi odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Ibuprofen JGL 20 mg/ml oralna suspenzija: HR-H-786829989, Ibuprofen JGL 40 mg/ml oralna suspenzija: HR-H-260549794. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka i uputu o lijeku koji su dostupni na internetskoj stranici Agencije za lijekove i medicinske proizvode

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.