Inhibitor aromataze u portfelju receptnih lijekova

Portfelj onkoloških lijekova proširili smo i trećom generičkom inačicom u ovoj skupini lijekova.Riječ je o letrozolu, inhibitoru aromataze, hormonskom lijeku za liječenje raka dojke u žena u postmenopauzi.

Terapija letrozolom učinkovita je u liječenju hormonski ovisnog raka dojke, čija prevalencija iznosi čak 80 % u odnosu na ostale tipove.

Hormonska terapija tumora dojke spada u jedno od najuspješnijih područja liječenja.

Inhibitori aromataze danas predstavljaju aktivnu i pouzdanu terapijsku opciju s velikom kliničkom prednošću u liječenju postmenopauzalnih bolesnica s nediseminiranim te lokalno recidivirajućim i metastatskim rakom dojke.

Letrozol JGL nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.