JGL lansirao prvi generik – Nasoryl M

Početkom listopada na tržište Hrvatske lansiran je još jedan lijek iz područja lokalnih nazalnih dekongestiva. Radi se o spreju za nos Nasoryl M. Nasoryl M kombinirani je lijek koji sadrži dvije različite djelatne tvari - jedna smanjuje curenje nosa, a druga otečenost nosne sluznice pa time i začepljenost nosa.

Nasoryl je receptni lijek, jedina kombinacija ksilometazolina i ipratropija na tržištu Hrvatske, što znači da nije prisutan originalni lijek. Nasoryl M u svom sastavu, za razliku od originalnog lijeka, ima morsku vodu koja dodatno ovlažuje sluznicu nosa.

Nasoryl M primjenjuje se u odraslih za liječenje začepljenosti i curenja iz nosa kod obične prehlade. Začepljenost i curenje nosa najčešći su simptomi obične prehlade i obično se javljaju zajedno. Nasoryl M koristi se tri puta dnevno do sedam dana. Preporučuje se prekidanje liječenja čim se simptomi povuku, čak i ako je prošlo manje od sedam dana liječenja.

Sprej za nos Nasoryl M izdaje se na privatni recept.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.