JGL obogatio portfelj receptnih lijekova

Zadovoljstvo nam je izvijestiti vas da smo na hrvatsko tržište lansirali tri nova lijeka iz receptnog programa - generičku inačicu ramiprila, tablete Blocar (28 x 2,5 mg, 28 x 5 mg, 28 x 10 mg), zatim generičku inačicu olanzapina, raspadljive tablete za usta Ziora (30 x 5 mg, 30 x 10 mg) te Makromicin, novi lijek iz skupine antibiotika.

Pored lizinoprila (Amicor), Blocar je naš drugi lijek u portfelju ACE-inhibitora. Riječ je o najpropisivanijem ACE-inhibitoru u nas. Koristi se u liječenju hipertenzije, zatajenja srca, akutnog infarkta miokarda i nefropatije (dijabetičke ili nedijabetičke). Smanjuje rizik od nastanka infarkta miokarda, moždanog udara i kardiovaskularne smrtnosti. Blocar se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Nadalje, uz Zalastu (olanzapin) u obliku običnih tableta, odsad u portfelju antipsihotika imamo i drugi oblik, raspadljive tablete za usta koje predstavljaju najpropisivaniji oblik olanzapina. Raspadljive tablete za usta najbolji su izbor u liječenju nesuradljivih pacijenata, praktične su za primjenu i vrlo učinkovite u brzom smanjenju psihopatologije. Ziora se koristi u liječenju shizofrenije, manične epizode te u prevenciji recidiva bipolarnoga afektivnog poremećaja. Nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Makromicin je azitromicin, antibiotik jednostavnog i kratkotrajnog doziranja, dobre podnošljivosti i niske učestalosti nuspojava. Makromicin se koristi za liječenje infekcija gornjih i donjih dišnih putova, spolno prenosivih bolesti te infekcija kože i potkožnog tkiva. Makromicin je registriran u pakovanju od tri tablete po 500 mg i nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.