JGL obogatio portfelj receptnih lijekova
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

JGL obogatio portfelj receptnih lijekova

1 min čitanja Objavljeno: 28.1.2013.

Zadovoljstvo nam je izvijestiti vas da smo na hrvatsko tržište lansirali tri nova lijeka iz receptnog programa – generičku inačicu ramiprila, tablete Blocar (28 x 2,5 mg, 28 x 5 mg, 28 x 10 mg), zatim generičku inačicu olanzapina, raspadljive tablete za usta Ziora (30 x 5 mg, 30 x 10 mg) te Makromicin, novi lijek iz skupine antibiotika.

Pored lizinoprila (Amicor), Blocar je naš drugi lijek u portfelju ACE-inhibitora. Riječ je o najpropisivanijem ACE-inhibitoru u nas. Koristi se u liječenju hipertenzije, zatajenja srca, akutnog infarkta miokarda i nefropatije (dijabetičke ili nedijabetičke). Smanjuje rizik od nastanka infarkta miokarda, moždanog udara i kardiovaskularne smrtnosti. Blocar se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Nadalje, uz Zalastu (olanzapin) u obliku običnih tableta, odsad u portfelju antipsihotika imamo i drugi oblik, raspadljive tablete za usta koje predstavljaju najpropisivaniji oblik olanzapina. Raspadljive tablete za usta najbolji su izbor u liječenju nesuradljivih pacijenata, praktične su za primjenu i vrlo učinkovite u brzom smanjenju psihopatologije. Ziora se koristi u liječenju shizofrenije, manične epizode te u prevenciji recidiva bipolarnoga afektivnog poremećaja. Nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Makromicin je azitromicin, antibiotik jednostavnog i kratkotrajnog doziranja, dobre podnošljivosti i niske učestalosti nuspojava. Makromicin se koristi za liječenje infekcija gornjih i donjih dišnih putova, spolno prenosivih bolesti te infekcija kože i potkožnog tkiva. Makromicin je registriran u pakovanju od tri tablete po 500 mg i nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.