Lactogyn se brine o intimnom zdravlju žene posebice ljeti

Gljivice vole vlažno i toplo okružje, a ljetni mjeseci pogoduju njihovu bržem razmnožavanju. Stoga upravo nakon povratka s godišnjeg odmora mnoge žene posjećuju ginekološku ordinaciju s tegobama kao što su pojačani iscjedak, crvenilo, svrbež, bolovi pri spolnom odnosu ili učestalo mokrenje.
Istraživanja su pokazala kako će 75 – 80 % žena tijekom života imati vaginalnu infekciju uzrokovanu Candidom vaginalis. Osobito su upalni procesi učestali nakon uzimanja antibiotika kao posljedica narušene vaginalne mikroflore. 

Ljeti se vaginalne infekcije najčešće javljaju zato što žene često predugo ostaju u mokrom kupaćem kostimu. Osnovna mjera prevencije je da se nakon svakog izlaska iz vode presvuče mokar kupaći kostim. Važno je i nositi prozračnu odjeću od prirodnih materijala koja omogućuje bolji protok zraka i brže isparavanje znoja u preponama. Za intimnu higijenu treba birati posebno formulirane sapune smanjene kiselosti, kao što je Lactogyn sapun, kako bi se osigurali svi uvjeti za zdravu mikrofloru intimnih dijelova tijela. Ženama slabijeg imuniteta, koje su nedavno bile izložene terapiji antibioticima, preporučuje se dodatna zaštita uz pomoć oralnih Lactogyn kapsula. Lactogyn oralne kapsule pomažu u obnovi vaginalne mikroflore i vraćanju njezine ravnoteže. U liniji su opet i Lactogyn vagitoriji, medicinski proizvod koji pomaže u očuvanju prirodnog obrambenog mehanizma rodnice i pospješuje obnovu vaginalne mikroflore. Sadrži natrijev hijaluronat, polikarbofil, mliječnu kiselinu, vitamine A i E, 18-beta-gliciretinsku kiselinu i ulje čajevca i prva su pomoć kod nadraženosti, osjećaja peckanja i svrbeža rodnice te infektivnih i upalnih stanja rodnice. Mogu ih koristiti žene reproduktivne dobi, žene u menopauzi i perimenopauzi. 

Kad je zdravlje očuvano, ugodan godišnji odmor je zajamčen!

Povezani proizvodi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.