Mislav Vučić glavni izvršni direktor JGL-a

Mislav Vučić 31. prosinca 2017. godine postao je glavni izvršni direktor JGL-a. U riječku kompaniju došao je iz Teve Rumunjska, gdje je na poziciji generalnog direktora proveo uspješnu integraciju Actavisa.

"Iznimno sam sretan i počašćen što imam priliku pridružiti se JGL-u u novoj fazi rasta, razvoja i unapređenja poslovanja. Imamo snažnu bazu u nekoliko terapijskih područja koju ćemo koristiti za daljnje napredovanje na perspektivnim tržištima i tako osnažiti svoju financijsku poziciju", izjavio je Vučić povodom skorog stupanja na novu poziciju.

Naime, nakon trogodišnjeg poslovnog ciklusa u okvirima monističkog organizacijskog ustroja, a s ciljem dodatnog ojačavanja operativnog poslovanja i podizanja profitabilnosti, JGL je u 2018. godinu ušao s jednostavnijim modelom monističkog upravljanja. Novi model umjesto dosadašnja četiri izvršna direktora podrazumijeva jednog izvršnog direktora koji će ujedno biti član Upravnog odbora društva.

"Po isteku mandata izvršnih direktora nastavljamo i dalje poslovati unutar okvira monističkog ustroja, ali na jednostavniji način. Uvjereni smo da će ova promjena dodatno ojačati našu poziciju u ključnim terapijskim segmentima na odabranim tržištima, poboljšati integraciju poslovnih cjelina unutar sustava i osnažiti sposobnost još brže prilagodbe na tržišne potrebe i promjene koje su konstanta na globalnom farmaceutskom tržištu", kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora riječke tvrtke.

Inače, u svojoj 20-godišnjoj karijeri u Plivi, Tevi i Sandozu, Mislav Vučić prošao je kroz mnoga područja farmaceutske industrije; prije sadašnje pozicije u Tevi bio je viši direktor za speciality (inovativnu) poslovnu jedinicu za srednju i istočnu Europu (CEE), viši direktor za cijene i market access za CEE, viši direktor Upravljanja portfeljem za CEE, viši direktor Komercijalnih operacija i razvoja poslovanja za jugoistočnu Europu (SEE), direktor razvoja poslovanja za zapadnu Europu u Sandozovoj centrali u Münchenu, rukovoditelj portfelja za Tevu Europa u Amsterdamu, a karijeru je započeo u Plivi 1998. godine u strateškom marketingu, gdje je kasnije radio i na projektima akvizicija.

Mislav Vučić ima MBA s Instituto De Empresa Business School, jedne od najboljih poslovnih škola u Europi, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Govori tri strana jezika – engleski, njemački i španjolski.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.