Modiar – novi proizvod u portfelju lijekova na recept

U skladu s našim nastojanjima proširenja portfelja lijekova na recept, s velikim ponosom i veseljem krećemo u lansiranje novog lijeka na tržište Hrvatske:

Modiar 0,4 mg (tamsulozin)

kapsule s prilagođenim oslobađanjem

30 x 0,4 mg

Modiar (tamsulozin) je lijek koji se primjenjuje u liječenju benigne hiperplazije prostate (BHP). Riječ je o novijem lijeku za tu indikaciju, koji je vrlo brzo postao najpropisivaniji lijek u svijetu za liječenje ove bolesti. Tržište tamsulozina u Hrvatskoj veličine je 30 milijuna kuna, u svijetu oko 3 milijarde USD i u stalnom je porastu. Uvođenjem Modiara proširujemo našu paletu lijekova za ključnu skupinu kupaca - liječnike opće prakse, te za specijaliste urologe.

S obzirom da ulazimo na veliko i brzorastuće tržište, vjerujemo da smo prepoznali potencijalno atraktivnu i zanimljivu temu. Modiaru želimo uspješan start i dug životni vijek!

  • Što je benigna hiperplazija prostate?

Benigna hiperplazija prostate (BHP) jedna je od najčešćih dijagnosticiranih stanja u odraslih muškaraca i nastaje zbog prekomjernog rasta njezinih žljezdanih elemenata. Radi se o dobroćudnom povećanju, koje za razliku od raka prostate ne može metastazirati. Povećanje prostate otežava ili gotovo potpuno onemogućava pražnjenje mokraćnog mjehura.

  • Tko može oboljeti?

Rizična skupina su odrasli muškarci iznad 45 godina života kod kojih se javljaju simptomi donjeg mokraćnog trakta. Preko 35% muškaraca u dobi od 50 do 60 godina boluje od BHP-a, od 60 do 70 godina preko 60%, a skoro preko 80% oboljelih bilježi se u dobi iznad 75 godina života.

  • Koji su simptomi BHP-a?

Zbog pritiska povećane prostate na otvor mokraćnog mjehura, pacijent ima česti poriv za mokrenjem. S vremenom postaje nemoguće potpuno isprazniti mjehur, pa u mjehuru zaostaje mokraća. Tako zaostala mokraća vrlo je pogodno tlo za nastanak infekcije, pa su infekcije vrlo česti simptom.

  • Kako djeluje Modiar (tamsulozin)?

Cilj liječenja benigne hiperplazije prostate (BHP) je olakšati simptome i poboljšati kvalitetu života bolesnika. Modiar djeluje na urogenitalni sustav tako da relaksira glatke mišiće prostate, vrata mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi te poboljšava protok mokraće.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.