Moksacin – novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Moksacin – novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova

1 min čitanja Objavljeno: 30.9.2014.

Još jedan argument u borbi protiv bakterija.

Portfelj  lijekova na recept proširili smo s još jednim antibiotikom, fluorokinolonom četvrte generacije – moksifloksacinom.

Moksacin 400 mg filmom obložene tablete primjenjuje se za liječenje respiratornih infekcija (akutna egzarcerbacija kroničnog bronhitisa, izvanbolnička pneumonija, sinusitis), upalnih bolesti zdjelice i kompliciranih infekcija kože.

Moksacin će na tržištu biti prisutan u pakiranjima od 5 i 7 tableta, oba pakiranja se nalaze na Listi lijekova HZZO-a, te se propisuju na liječnički recept.

Moksacin 400 mg filmom obložene tablete dolazi u sljedećim pakovanjima:

– filmom obložene tablete 5 x 400 mg

– filmom obložene tablete 7 x 400 mg

Oba pakiranja Moksacina 400 mg se nalaze naDopunskoj listi lijekovasa sljedećom smjernicom za propisivanje: “Druga linija liječenja infekcija respiratornog sustava, po preporuci specijalista.”

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.