Nova sol kalija u portfelju JGL-a

Portfelj lijekova iz skupine minerala proširili smo Kalijevim citratom JGL 20,5 mg/ml, praškom za oralnu otopinu koji se koristi u korekciji i prevenciji hipokalemije (kada je razina kalija u plazmi manja od 3,6 mmol/l).

Kalijev citrat JGL 20,5 mg/ml prašak za oralnu otopinu, 15 vrećica po 5,6 g praška 

Niska koncentracija serumskog kalija možda je najčešći poremećaj elektrolita na koji se nailazi u kliničkoj praksi. Najčešći su uzroci nedovoljan unos ili abnormalni gubitci.

Otopina 1 vrećice praška pripremljene u čaši vode (200 ml) sadrži 20,5 mg/ml kalijevog citrata odnosno 40 mmol kalijevih iona. Kako bi se izbjegao rizik od nastanka hiperkalemije, pojedinačna doza ne smije biti veća od 40 mmol kalija. Dnevna doza ne smije biti veća od 4 vrećice Kalijeva citrata JGL, tj. 160 mmol kalija!

Kalijev citrat JGL nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.