Nova sol kalija u portfelju JGL-a
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Nova sol kalija u portfelju JGL-a

1 min čitanja Objavljeno: 30.11.2015.

Portfelj lijekova iz skupine minerala proširili smo Kalijevim citratom JGL 20,5 mg/ml, praškom za oralnu otopinu koji se koristi u korekciji i prevenciji hipokalemije (kada je razina kalija u plazmi manja od 3,6 mmol/l).

Kalijev citrat JGL 20,5 mg/ml prašak za oralnu otopinu, 15 vrećica po 5,6 g praška 

Niska koncentracija serumskog kalija možda je najčešći poremećaj elektrolita na koji se nailazi u kliničkoj praksi. Najčešći su uzroci nedovoljan unos ili abnormalni gubitci.

Otopina 1 vrećice praška pripremljene u čaši vode (200 ml) sadrži 20,5 mg/ml kalijevog citrata odnosno 40 mmol kalijevih iona. Kako bi se izbjegao rizik od nastanka hiperkalemije, pojedinačna doza ne smije biti veća od 40 mmol kalija. Dnevna doza ne smije biti veća od 4 vrećice Kalijeva citrata JGL, tj. 160 mmol kalija!

Kalijev citrat JGL nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.