Nove kapi za liječenje glaukoma u portfelju oftalmika

Naš oftalmološki portfelj upotpunili smo s dva nova antiglaukomska lijeka, Dorzolom i Glaumaxom. Oba spadaju u ATK skupinu S01E, pripravke za liječenje glaukoma.

  • Dorzol (dorzolamid) 20 mg/ml kapi za oko, otopina, 5 ml
  • Glaumax (dorzolamid + timolol) 20 mg/ml+5 mg/ml kapi za oko, otopina, 5 ml

Dorzol (dorzolamid) je inhibitor karboanhidraze i djeluje tako da smanjuje produkciju očne vodice i samim time izravno djeluje na smanjenje intraokularnog tlaka.

Glaumax (dorzolamid + timolol) je fiksna kombinacija inhibitora karboanhidraze i beta blokatora. S obzirom na dvije različite djelatne tvari u otopini koje različitim mehanizmima djelovanja smanjuju stvaranje očne vodice, Glaumax još više snižava intraokularni tlak.

Glavne indikacije Dorzola i Glaumaxa su liječenje povišenog očnog tlaka u bolesnika s:

  • očnom hipertenzijom
  • glaukomom otvorenog kuta
  • pseudoeksfolijativnim glaukomom.

Dorzol i Glaumax nalaze se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.