Novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova

Clavius (amoksicilin, klavulanska kiselina)

875 mg + 125 mg filmom obložene tablete500 mg filmom obložene tablete

Portfelj antibiotika upotpunili smo i svojim prvim penicilinom u paleti, amoksicilinom (aminopenicilinom koji djeluje na G+ i G- bakterije te anaerobe) u kombinaciji s klavulanskom kiselinom, inhibitorom beta-laktamaza. Ova dobro poznata kombinacija naziva se još i koamoksiklav.

Terapija koamoksiklavom prikladna je u liječenju mnogih infekcija (akutnog bakterijskog sinusitisa, akutne upale srednjeg uha, akutne egzacerbacije kroničnog bronhitisa, izvanbolnički stečene upale pluća, cistitisa, pijelonefritisa, infekcije kože i mekih tkiva, infekcije kostiju i zglobova), a prema smjernicama ISKRA-e, prvi je lijek izbora u ambulantnom liječenjurekurentnih infekcija streptokokne grlobolje, akutnog nekompliciranog pijelonefritisa te kompliciranih infekcija mokraćnog sustava.

Lijek je indiciran za odrasle i djecu iznad 40 kg.

Clavius se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a i izdaje se na recept.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.