Novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova

1 min čitanja Objavljeno: 09.9.2015.

Cefuroksim JGL (cefuroksim aksetil)

250 mg filmom obložene tablete
500 mg filmom obložene tablete

Portfelj antibiotika upotpunili smo cefalosporinom druge generacije u obliku prolijeka, cefuroksim aksetilom, širokospektralnim antibakterijskim lijekom s baktericidnim učinkom na Gram-pozitivne i na Gram-negativne sojeve, kao i na određene sojeve koji proizvode beta-laktamazu.

Terapija cefuroksimom prikladna je u liječenju mnogih infekcija (cistitis, pijelonefritis, nekomplicirane infekcije kože i mekih tkiva, akutni streptokokni tonzilitis i faringitis, akutni bakterijski sinusitis, akutna upala srednjeg uha, akutna egzacerbacija kroničnog bronhitisa, lajmska bolest), kao i dobar izbor u empirijskoj antibiotskoj terapiji kada identifikacija uzročnika nije moguća.

Cefuroksim ima utvrđenu sigurnost i učinkovitost i u djece (od 3. godine nadalje), nema dokaza o teratogenosti i embriopatiji, jednostavno se dozira (dvaput dnevno), široko se tkivno distribuira te se može mijenjati s intravenoznom formulacijom bez promjena spektra antibakterijske aktivnosti.

Cefuroksim JGL nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.