Novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova

1 min čitanja Objavljeno: 26.1.2016.

Clavius (amoksicilin, klavulanska kiselina)

875 mg + 125 mg filmom obložene tablete
500 mg filmom obložene tablete

Portfelj antibiotika upotpunili smo i svojim prvim penicilinom u paleti, amoksicilinom (aminopenicilinom koji djeluje na G+ i G- bakterije te anaerobe) u kombinaciji s klavulanskom kiselinom, inhibitorom beta-laktamaza. Ova dobro poznata kombinacija naziva se još i koamoksiklav.

Terapija koamoksiklavom prikladna je u liječenju mnogih infekcija (akutnog bakterijskog sinusitisa, akutne upale srednjeg uha, akutne egzacerbacije kroničnog bronhitisa, izvanbolnički stečene upale pluća, cistitisa, pijelonefritisa, infekcije kože i mekih tkiva, infekcije kostiju i zglobova), a prema smjernicama ISKRA-e, prvi je lijek izbora u ambulantnom liječenjurekurentnih infekcija streptokokne grlobolje, akutnog nekompliciranog pijelonefritisa te kompliciranih infekcija mokraćnog sustava.

Lijek je indiciran za odrasle i djecu iznad 40 kg.

Clavius se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a i izdaje se na recept.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.