Novi antibiotik u portfelju receptnih lijekova

Cefuroksim JGL (cefuroksim aksetil)

250 mg filmom obložene tablete

500 mg filmom obložene tablete

Portfelj antibiotika upotpunili smo cefalosporinom druge generacije u obliku prolijeka, cefuroksim aksetilom, širokospektralnim antibakterijskim lijekom s baktericidnim učinkom na Gram-pozitivne i na Gram-negativne sojeve, kao i na određene sojeve koji proizvode beta-laktamazu.

Terapija cefuroksimom prikladna je u liječenju mnogih infekcija (cistitis, pijelonefritis, nekomplicirane infekcije kože i mekih tkiva, akutni streptokokni tonzilitis i faringitis, akutni bakterijski sinusitis, akutna upala srednjeg uha, akutna egzacerbacija kroničnog bronhitisa, lajmska bolest), kao i dobar izbor u empirijskoj antibiotskoj terapiji kada identifikacija uzročnika nije moguća.

Cefuroksim ima utvrđenu sigurnost i učinkovitost i u djece (od 3. godine nadalje), nema dokaza o teratogenosti i embriopatiji, jednostavno se dozira (dvaput dnevno), široko se tkivno distribuira te se može mijenjati s intravenoznom formulacijom bez promjena spektra antibakterijske aktivnosti.

Cefuroksim JGL nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.