Novi antidepresiv u portfelju receptnih lijekova

Portfelj lijekova antidepresiva obogatili smo i jednim inhibitorom ponovne pohrane serotonina i noradrenalina; radi se o Faxivenu (venlafaksin), lijeku namijenjenom liječenju depresivnih i anksioznih poremećaja.

Faxiven će na tržištu biti prisutan u sljedećim pakiranjima:

  • 28 x 37,5 mg kapsule s produljenim oslobađanjem
  • 28 x 75 mg kapsule s produljenim oslobađanjem
  • 28 x 150 mg kapsule s produljenim oslobađanjem

Terapija venlafaksinom učinkovita je u ublažavanju i somatskih simptoma koji prate ove psihičke bolesti. Često se postiže brži i viši stupanj remisije depresije u odnosu na standardne antidepresive, može se koristiti i u kombinaciji s drugim antidepresivom u rezistentnim slučajevima (zbog smanjenog profila nuspojava i interakcija), a formulacija produljenog oslobađanja pogoduje suradljivosti pacijenata.

Faxiven se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.