Novi antihipertenziv u portfelju receptnih lijekova

Portfelj receptnih lijekova koji djeluju na kardiovaskularni sustav proširili smo Blocarom Plus koji predstavlja kombinaciju ACE-inhibitora ramiprila i diuretika hidroklorotiazida.

Blocar Plus 2,5 mg + 12,5 mg tablete 28x (2,5 mg + 12,5 mg)

Blocar Plus 5 mg + 25 mg tablete 28x (5 mg + 25 mg)

ramipril + hidroklorotiazid

Ova fiksna kombinacija koristi se za liječenje hipertenzije u odraslih bolesnika čiji se krvni tlak ne može primjereno kontrolirati uzimanjem samo ramiprila ili samo hidroklorotiazida. Obično se preporučuje nakon titriranja doze jednom od pojedinačnih komponenti.

Primjenu Blocara Plus potrebno je započeti s najnižom dostupnom dozom. Najveća dopuštena dnevna doza iznosi 10 mg ramiprila i 25 mg hidroklorotiazida. Uzima se jednom dnevno u isto vrijeme dana, obično ujutro.

Blocar Plus nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.