Novi oblici Escontrala (desloratadin) u portfelju receptnih lijekova
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Novi oblici Escontrala (desloratadin) u portfelju receptnih lijekova

1 min čitanja Objavljeno: 27.11.2013.

Na tržište smo Hrvatske, osim već treću godinu prisutnih Escontral filmom obloženih tableta, lansirali dva nova oblika – raspadljive tablete za usta i oralne otopine.

Escontral (desloratadin)

  • direkt 5 mg raspadljiva tableta za usta 30×5 mg
  • oralna otopina 0,5 mg/ml 60 ml i 120 ml

Namijenjeni su simptomatskom liječenju alergijskog rinitisa i kronične idiopatske urtikarije. Oralne otopine namijenjene su u prvom redu djeci u dobi od 1 do 11 godina, dok su raspadljive tablete za usta namijenjene odraslima i adolescentima starijima od 12 godina. Raspadljive tablete za usta praktične su za primjenu, ne treba ih uzimati s vodom, u ustima se brzo otapaju i ugodnog su okusa.

Escontral direkt 5 mg raspadljive tablete za usta nalaze se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a, dok se Escontral oralne otopine 0,5 mg/ml nalaze na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.