Novi proizvod Simvax

Simvastatin usporava napredovanje ateroskleroze. 
Koristi se za primarnu prevenciju ateroskleroze snižavanjem ukupnog i LDL kolesterola, apolipoproteina B, triglicerida i povećavanjem HDL kolesterola u bolesnika s hiperlipoproteinemijama tipa IIa, IIb i III, IV.

Također, koristi se i za sekundarnu preveciju infarkta miokarda, u bolesnika s već razvijenom aterosklerozom i anginom pektoris, te za prevenciju novog srčanog infarkta ili/i moždanog udara.Istraživanja su pokazala da simvastatin snižava ukupnu smrtnost u bolesnika s koronarnom bolesti srca, rizik od fatalnih i nefatalnih cerebrovaskularnih događaja (moždani udar i prolazni ishemički napad).

Simvastatin je uz atorvastatin najpropisivaniji statin, a vjerojatno i najpoznatiji, te predstavlja sinonim za statine.

Simvax se nalazi na Pozitivnoj listi HZZO-a.

Simvax

tbl 20x10 i 28x10 mg

tbl 20x20 i 28x20 mg

tbl 28x40 mg

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.