Novi proizvod Zalasta (olanzapin)

Olanzapin je noviji antipsihotik. Spada u skupinu oksazepina i kemijski je drugačiji od tipičnih antipsihotika: promazina i flufenazina, a također i od  haloperidola.

Njegova iznimna učinkovitost dovodi do toga da polagano postaje najvažniji antipsihotik za liječenje shizofrenije.

Olanzapin antagonistički djeluje na serotoninske, dopaminske i kolinergičke receptore, ali selektivno! Stoga ublažava siptome shizofrenije ne izazivajući siptome Parkinsonove bolesti (za razliku od većine ostalih antipsihotika).

Zalasta je na hrvatskom tržištu prisutna od 13. rujna, a rezultat je suradnje "JADRAN"-Galenskog laboratorija i KRKA Farme.

Zalasta se nalazi na Pozitivnoj listi HZZO-a.

Zalasta (olanzapin)

tbl 28x10 mg

tbl 28x20 mg

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.