NOVO!!! Deksketoprofen JGL u receptnom portfelju JGL-a

Receptni program JGL-a dopunjen je lijekom iz skupine pripravaka s protuupalnim i antireumatskim djelovanjem, nesteroidnim pripravkom, derivatom propionske kiseline, zaštićenog naziva:

Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete

deksketoprofen

20x25mg

Naziv lijeka

Cijena za originalno   pakiranje (kn)*

Cijena za originalno pakiranje koju plaća Zavod (kn)*

Doplata za originalno pakiranje (kn)*

Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete

25,06

3,64

21,42

*cijena bez PDV-a

Mehanizam djelovanja: mehanizam djelovanja nesteroidnih protuupalnih lijekova povezan je sa smanjenjem sinteze prostaglandina inhibicijom puta ciklooksigenaze (inhibitor aktivnosti COX-1 i COX-2). U nekim je ispitivanjima analgetsko djelovanje započelo 30 minuta nakon primjene. Analgetski učinak održao se 4 do 6 sati.

ATK: M01AE17

Indikacije: Deksketoprofen JGL je indiciran za simptomatsko liječenje blage do umjerene boli kao što su mišićno-koštana bol, dismenoreja, zubobolja.

Doziranje: Odrasli: Ovisno o vrsti i jačini boli, preporučena doza je 12,5 mg svakih 4 do 6 sati ili 25 mg svakih 8 sati. Ukupna dnevna doza ne smije prijeći 75 mg. Tableta s razdjelnim urezom na obje strane se može razdijeliti na jednake doze.

Nuspojave se mogu svesti na najmanju mjeru ako se uzima najmanja djelotvorna doza tijekom najkraćeg razdoblja nužnog za kontrolu simptoma. 

Deksketoprofen JGL tablete nisu namijenjene za dugotrajnu primjenu te se liječenje mora ograničiti na razdoblje u kojem su prisutni simptomi.

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE. Način izdavanja: na recept, u ljekarni. Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete HR-H-168661418-02.  Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku, pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka kao i odobrenu uputu o lijeku koji su dostupni na internetskoj stranici Agencije za lijekove i medicinske proizvode (www.halmed.hr/lijekovi/Baza-lijekova/).

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.