NOVO! Ezotera - novost u receptnom portfelju JGL-a

Receptni program JGL-a proširen je kombinacijom dvaju lijekova koji modificiraju lipide, zaštićenog naziva:

Ezotera   5 mg/10 mg tablete

Ezotera 10 mg/10 mg tablete

Ezotera 20 mg/10 mg tablete

rosuvastatin/ezetimi

ATK

NAZIV LIJEKA

VPC (kn)

C10BA06 

Ezotera  5 mg/10 mg tablete

66,46*

C10BA06

 Ezotera 10 mg/10 mg tablete

75,26*

C10BA06

 Ezotera 20 mg/10 mg tablete

85,22*

*cijena bez PDV-a

Lijek se izdaje na recept. Ezotera se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Saznajte više:

Mehanizam djelovanja: rosuvastatin je inhibitor HMG-CoA  i smanjuje sintezu kolesterola u jetri. Ezetimib je inhibitor intestinalne apsorpcije kolesterola i srodnih biljnih sterola. Dvojni mehanizam djelovanja, na endogeni i egzogeni kolesterol, omogućuje komplementarno smanjenje kolesterola. Ezetimib je druga linija terapije kada se terapijski cilj ne postigne s najvišom podnošljivom dozom statina ili prva linija terapije za bolesnike intolerantne na statine ili s kontraindikacijama za ove lijekove.

Ezotera je indicirana:

  • kao dodatak dijeti kod liječenja primarne hiperkolesterolemije kao supstitucijska terapija u odraslih bolesnika koji su odgovarajuće kontrolirani s istodobnom primjenom obje djelatne tvari u istim dozama kao u kombinaciji,
  • za smanjenje rizika od kardiovaskularnih događaja kao supstitucijska terapija u odraslih bolesnika s koronarnom bolesti srca (KBS) i akutnim koronarnim sindromom (AKS) u anamnezi, koji su odgovarajuće kontrolirani s istodobnom primjenom obje djelatne tvari u istim dozama kao u kombinaciji.

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE. Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Brojevi odobrenja za stavljanje lijekova u promet: Ezotera 5mg/10mg tablete HR-H-236009772, Ezotera 10mg/10mg tablete HR-H-782405252, Ezotera 20mg/10mg tablete HR-H-977343942. Za potpuni uvid u informacije o lijekovima pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka kao i odobrenu uputu o lijeku na internetskoj stranici HALMED-a  (www.halmed.hr/lijekovi/Baza-lijekova/).

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.