Daltex obogatio receptni portfelj JGL-a
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Daltex obogatio receptni portfelj JGL-a

1 min čitanja Objavljeno: 22.5.2019.

Receptni program JGL-a proširen je oralnim antidijabetikom iz farmakoterapijske skupine „Pripravci za liječenje šećerne bolesti, kombinacije oralnih lijekova za snižavanje glukoze u krvi“ zaštićenog naziva

Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete
(vildagliptin/metformin)
60 x 50 mg/1000 mg

 

ATKNaziv lijekaPakiranje lijekaCijena za originalno   pakiranje (kn)*Cijena za jedinični oblik (kn)*

A10BD08

Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete 60 x (50 mg/1000 mg) 88,14 1,47

*cijena bez PDV-a

Mehanizam djelovanja: Daltex sadrži kombinaciju dviju antihiperglikemijskih tvari s komplementarnim mehanizmima djelovanja za poboljšanje kontrole glikemije u bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2: vildagliptin, pripadnik skupine stimulatora Langerhansovih otočića gušterače i metforminklorid, pripadnik skupine bigvanida.

Vildagliptin, pripadnik skupine stimulatora Langerhansovih otočića gušterače, jaki je i selektivni inhibitor dipeptidil peptidaze-4 (DPP-4). Metformin prvenstveno djeluje smanjenjem endogene hepatičke proizvodnje glukoze.

 

Indikacije: Daltex je indiciran u liječenju šećerne bolesti tipa 2:

  • u liječenju odraslih bolesnika u kojih se ne može postići zadovoljavajuća kontrola glikemije primjenom oralnog metformina u maksimalno podnošljivoj dozi ili u bolesnika koji se već liječe kombinacijom odvojenih tableta vildagliptina i metformina,
  • u kombinaciji sa sulfonilurejom (tj. trojna kombinirana terapija) kao dodatak dijeti i tjelovježbi u odraslih bolesnika u kojih je kontrola nedostatna s metforminom i sulfonilurejom,
  • u trojnoj kombiniranoj terapiji s inzulinom kao dodatak dijeti i tjelovježbi za poboljšanje kontrole glikemije u odraslih bolesnika u kojih stabilna doza inzulina i metformina ne omogućuju odgovarajuću kontrolu glikemije.

Lijek se izdaje na recept.

Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Daltex 50 mg/1000 mg filmom obložene tablete HR-H-674788337.

Nositelj odobrenja: Medochemie Ltd, 1-10 Constantinoupoleos Street, 3011 Limassol, Cyprus.

Distributer: Jadran Galenski laboratorij d.d. Rijeka, Svilno 20, 51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni Sažetak opisa svojstava lijeka i Uputu o lijeku koji su sastavni dio ovog materijala.

Vezani proizvod:

 

Uputa o lijeku

Sažetak opisa svojstava lijeka

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.