NOVO! Deksketoprofen JGL u pakiranju od 10 i 20 tableta
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

NOVO! Deksketoprofen JGL u pakiranju od 10 i 20 tableta

1 min čitanja Objavljeno: 27.4.2020.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je lijek Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete dostupan u pakiranju od 10 i 20 tableta. Paletu naših lijekova upotpunili smo novim pakiranjem od 10 tableta. Riječ je o lijeku iz skupine pripravaka s protuupalnim i antireumatskim djelovanjem, nesteroidnom pripravku, derivatu propionske kiseline, zaštićenog naziva:

DEKSKETOPROFEN JGL 25 mg filmom obložene tablete

deksketoprofen

Deksketoprofen JGL nalazi se na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

NAZIV LIJEKAPAKIRANJE
LIJEKA
Cijena za
originalno
pakiranje (kn)*
Cijena za originalno
pakiranje koju
plaća Zavod (kn)*
Doplata za
originalno
pakiranje (kn)*
Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete10 x 25 mg12,531,8910,64
Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete20 x 25 mg25,063,6421,42

*cijena bez PDV-a

SAZNAJTE VIŠE:

Mehanizam djelovanja: mehanizam djelovanja nesteroidnih protuupalnih lijekova povezan je sa smanjenjem sinteze prostaglandina inhibicijom puta ciklooksigenaze (inhibitor aktivnosti COX-1 i COX-2). U nekim je ispitivanjima analgetsko djelovanje započelo 30 minuta nakon primjene. Analgetski učinak održao se 4 do 6 sati.

ATK: M01AE17

Indikacije: Deksketoprofen JGL je indiciran za simptomatsko liječenje blage do umjerene boli kao što su mišićno-koštana bol, dismenoreja, zubobolja.

Doziranje:

Odrasli: 

Ovisno o vrsti i jačini boli, preporučena doza je 12,5 mg svakih 4 do 6 sati ili 25 mg svakih 8 sati. Ukupna dnevna doza ne smije prijeći 75 mg. Tableta s razdjelnim urezom na obje strane se može razdijeliti na jednake doze.

Nuspojave se mogu svesti na najmanju mjeru ako se uzima najmanja djelotvorna doza tijekom najkraćeg razdoblja nužnog za kontrolu simptoma. 

Deksketoprofen JGL tablete nisu namijenjene za dugotrajnu primjenu te se liječenje mora ograničiti na razdoblje u kojem su prisutni simptomi.

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE. Način izdavanja: na recept, u ljekarni. Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete HR-H-168661418.  Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku, pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka kao i odobrenu uputu o lijeku koji su dostupni na internetskoj stranici Agencije za lijekove i medicinske proizvode (www.halmed.hr/lijekovi/Baza-lijekova/).

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.