NOVO!!! Deksketoprofen JGL u receptnom portfelju JGL-a
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

NOVO!!! Deksketoprofen JGL u receptnom portfelju JGL-a

1 min čitanja Objavljeno: 19.11.2019.

Receptni program JGL-a dopunjen je lijekom iz skupine pripravaka s protuupalnim i antireumatskim djelovanjem, nesteroidnim pripravkom, derivatom propionske kiseline, zaštićenog naziva:

Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete

deksketoprofen

20x25mg

Naziv lijekaCijena za originalno   pakiranje (kn)*Cijena za originalno pakiranje koju plaća Zavod (kn)*Doplata za originalno pakiranje (kn)*
Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete25,063,6421,42

*cijena bez PDV-a

Mehanizam djelovanja: mehanizam djelovanja nesteroidnih protuupalnih lijekova povezan je sa smanjenjem sinteze prostaglandina inhibicijom puta ciklooksigenaze (inhibitor aktivnosti COX-1 i COX-2). U nekim je ispitivanjima analgetsko djelovanje započelo 30 minuta nakon primjene. Analgetski učinak održao se 4 do 6 sati.

ATK: M01AE17

Indikacije: Deksketoprofen JGL je indiciran za simptomatsko liječenje blage do umjerene boli kao što su mišićno-koštana bol, dismenoreja, zubobolja.

Doziranje: Odrasli: Ovisno o vrsti i jačini boli, preporučena doza je 12,5 mg svakih 4 do 6 sati ili 25 mg svakih 8 sati. Ukupna dnevna doza ne smije prijeći 75 mg. Tableta s razdjelnim urezom na obje strane se može razdijeliti na jednake doze.

Nuspojave se mogu svesti na najmanju mjeru ako se uzima najmanja djelotvorna doza tijekom najkraćeg razdoblja nužnog za kontrolu simptoma. 

Deksketoprofen JGL tablete nisu namijenjene za dugotrajnu primjenu te se liječenje mora ograničiti na razdoblje u kojem su prisutni simptomi.

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE. Način izdavanja: na recept, u ljekarni. Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete HR-H-168661418-02.  Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Za potpuni uvid u informacije o lijeku, pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka kao i odobrenu uputu o lijeku koji su dostupni na internetskoj stranici Agencije za lijekove i medicinske proizvode (www.halmed.hr/lijekovi/Baza-lijekova/).

 

Vezani proizvod:

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.