Novo u portfelju - Fosfomicin JGL

Receptni program JGL-a proširen je novim antibiotikom iz skupine "Pripravci za liječenje bakterijskih infekcija za sustavnu primjenu, ostali antimikrobici" zaštićenog naziva Fosfomicin JGL 3 g granule za oralnu otopinu (fosfomicin), 1 vrećica.

Lijek se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a, cijena za originalno pakiranje je 14,71 HRK, izdaje se na recept.

Fosfomicin JGL granule za oralnu otopinu indicirane su u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina za liječenje infekcija kao što su:

• akutni bakterijski cistitis, akutni rekurentni bakterijski cistitis, akutni bakterijski uretrovezikalni sindrom, nespecifični bakterijski uretritis,

• značajna asimptomatska bakteriurija (tijekom trudnoće),

• postoperativne infekcije urinarnog trakta,

• profilaksa infekcija urinarnog trakta tijekom kirurških zahvata i transuretralnih dijagnostičkih postupaka.

Fosfomicintrometamol, derivat fosfonske kiseline je antibiotik širokog spektra djelovanja u liječenju infekcija donjih mokraćnih putova. Djelotvoran je protiv Gram-pozitivnih i Gram-negativnih mikroorganizama uključujući sojeve koji proizvode penicilazu i protiv uobičajenih urinarnih patogena (kao što su Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Staphylococcus, Streptococcus).

Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Fosfomicin JGL 3 g granule za oralnu otopinu HR-H-750357909.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.