Obustavljena preporuka propisivanja najjeftinijeg generičkog lijeka

Obavještavamo kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, u dogovoru s proizvođačima, liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na dva mjeseca obustavio obvezu pisanja obrazloženja u slučaju propisivanja skupljeg lijeka od najjeftinijeg na Listi lijekova. Time je omogućeno da svi nositelji odobrenja za promet lijekovima u RH, u skladu s važećim zakonima i propisima, u navedenom periodu dostave revidirane prijedloge cijena svojih lijekova na Listi lijekova.

Informiramo stoga kako ne postoji zakonska prepreka za daljnje propisivanje JGL-ovih lijekova, te da liječnici, ukoliko odluče propisati lijekove naše tvrtke, nisu u obvezi pisanja dodatnog obrazloženja.

JGL svoj odnos s kupcima i partnerima temelji na međusobnom povjerenju, poštovanju i otvorenosti, s ciljem unapređenja kvalitete života kroz brigu o zdravlju.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.