Obustavljena preporuka propisivanja najjeftinijeg generičkog lijeka
Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Kontakt

Jeste li zdravstveni djelatnik?

JGL obitelj Novosti JGL MUZEJ FARMACIJE

Obustavljena preporuka propisivanja najjeftinijeg generičkog lijeka

1 min čitanja Objavljeno: 11.9.2013.

Obavještavamo kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, u dogovoru s proizvođačima, liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na dva mjeseca obustavio obvezu pisanja obrazloženja u slučaju propisivanja skupljeg lijeka od najjeftinijeg na Listi lijekova. Time je omogućeno da svi nositelji odobrenja za promet lijekovima u RH, u skladu s važećim zakonima i propisima, u navedenom periodu dostave revidirane prijedloge cijena svojih lijekova na Listi lijekova.

Informiramo stoga kako ne postoji zakonska prepreka za daljnje propisivanje JGL-ovih lijekova, te da liječnici, ukoliko odluče propisati lijekove naše tvrtke, nisu u obvezi pisanja dodatnog obrazloženja.

JGL svoj odnos s kupcima i partnerima temelji na međusobnom povjerenju, poštovanju i otvorenosti, s ciljem unapređenja kvalitete života kroz brigu o zdravlju.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Više o zaštiti privatnosti i osobnih podataka možete pročitati ovdje

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.