Peroralni antimikotik u portfelju receptnih lijekova

Portfelj lijekova koji djeluju na kožu (dermatici) proširili smo tabletama Terbinafin JGL 14 x 250 mg, antimikotikom za sustavnu primjenu koji se koristi u liječenju gljivičnih infekcija kože i noktiju.

Preporučena doza za odrasle jest 250 mg (1 tableta), jednom dnevno.

Dužina liječenja ovisi o indikaciji i težini infekcije. Za infekcije kože obično traje 2 do 6 tjedana, dok za infekcije noktiju šaka 6 te za infekcije noktiju stopala 12 do 16 tjedana.

Terbinafin predstavlja prvu liniju u liječenju onihomikoza uzrokovanih dermatofitima. Obično mu se daje prednost u odnosu na itrakonazol. Jedini je oralni antimikotik s fungicidnim djelovanjem.

Terbinafin JGL nalazi se na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.