Portfelj proširen lijekom Dulmod 0,5 mg/0,4 mg tvrde kapsule

Receptni program JGL-a proširen je lijekom iz skupine lijekova za liječenje benigne hipertrofije prostate, zaštićenog naziva:

                        Dulmod 0,5 mg/0,4 mg tvrde kapsule

                                        dutasterid/tamsulozin

DULMOD se nalazi na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

Zaštićeno ime lijeka

Oblik, jačina i pakiranje lijeka

Cijena u kn za originalno   pakiranje*

Cijena u kn za originalno pakiranje koju plaća Zavod *

Doplata u kn za originalno pakiranje (kn)*

Dulmod

caps. tvrda 30x(0,5 mg+0,4 mg)

121,17

57,90

63,27

*cijena bez PDV-a

SAZNAJTE VIŠE:

Mehanizam djelovanja:

Tamsulozin je selektivni antagonist adrenoceptora alfa-1a i alfa-1d. Ima značajno djelovanje na prostatu i mokraćni mjehur gdje su ovi receptori vrlo brojni. Djelovanjem tamsulozina dolazi do opuštanja glatkih mišića prostate i detrusorskih mišića u mjehuru, što omogućava bolji protok mokraće.

Dutasterid je oralni sintetički 4-azasteroid, novi dvostruki inhibitor izoenzima 5 alfa-reduktaze. Smanjuje razinu dihidrotestosterona (DHT) u cirkulaciji inhibirajući tip I i tip II izoenzima 5α-reduktaze, koji su odgovorni za pretvaranje testosterona u 5α-dihidrotestosteron (DHT), primarni hormonalni medijator koji igra ulogu u razvoju i povećanju prostate.

ATK: G04CA52

Indikacije: Liječenje umjerenih do teških simptoma BPH. Smanjenje rizika od AUR i kirurškog zahvata u bolesnika s umjerenim do teškim simptomima BPH.

SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE. Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: JADRAN-GALENSKI LABORATORIJ d.d., Svilno 20, 51000 Rijeka. Broj odobrenja za stavljanje lijeka u promet: Dulmod 0,5 mg/0,4 mg tvrde kapsule HR-H-849279391. Za potpuni uvid u informacije o lijeku pogledajte odobreni sažetak opisa svojstava lijeka kao i odobrenu uputu o lijeku, dostupne na internetskoj stranici Agencije za lijekove i medicinske proizvode (www.halmed.hr/lijekovi/Baza-lijekova/).

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

Jeste li zdravstveni djelatnik?

Da bi prilagodili rezultate pretrage, molimo odgovorite jeste li zdravstveni djelatnik?

Pristupanjem stranici preuzimate odgovornost na sve poduzete radnje i dostavljene podatke. Svaka zlouporaba ove stranice podliježe odgovornosti.